Sofia Wood
Välkommen till den här bloggen! Jag är författaren bakom kokböckerna ”Vinter hos Wood” och ”Chez Wood” men också den före detta marknadschefen som lämnade allt och nu försöker få ihop ett nytt slags liv som författare, bloggare och poddare med familj och tre barn. Här inne har vi engagerade samtal om jakten på lycka, om enkla saker gjorda med omtanke, om mat, inredning och konst, liv och politik. Vi är också jämlika, vänskapliga och vänliga.
Annons

Beauty, skönhet och hudvård – kärt barn har många namn

Idag släpps ett nytt avsnitt Billgren Wood! Denna vecka återbesöker Elsa och jag ett ämne som önskats uppföljare på många gånger – nämligen Beauty! Hur rör sig trenderna framåt, hur ser våra egna förhållanden ut till skönhet, exakt vilka produkter är bäst just nu och vad är vi bergsäkra på är nästa stora fenomen? Jag hoppas verkligen du ska gilla avsnittet,  du kan nog bli förvånad över framtidsspaningarna. I avsnittet lovar vi att gå igenom vår rutin i detalj här på bloggen så därför tänkte jag att jag ska göra det nu. Jag älskar hudvård som du nog snart märker när du scrollar ner och min målsättning är att få till härlig lyster i form av helt ren, osminkad med vacker hy. Jag gillar alltså att droppa, smörja och dutta men inte så mycket att sminka eller dölja.

Annons

Här kommer en lång lista med min rutin på ett litet ungefär, jag kör såklart inte alla steg dagligen, men det här är produkterna som för tillfället känns mest intressanta. På Elsas blogg hittar du hela hennes lista som vi också pratar om i avsnittet.

Jag kör i ordningen jag använder produkterna, fråga på om du undrar något!

Acid Duo 2% Mild Gel Cleanser

Rengöring med lågt pH-värde på 5,5 samtidigt som den exfolierar milt med 1% LHA och 1 % PHA . LHA liknar BHA – alltså porrengörande, och är även antibakteriellt och anti-inflammatoriskt medan PHA binder fukt.  Den här gelen använder jag som första rengöring.

Radiance me. Cleansing water oil

Jag kör dubbelrengöring och andra rengöringen är den här multifunktionell djuprengöringen med olja och rengöringsvatten i en och samma produkt. Ger en klar hudton och maximerar lystern i huden.  Känns inte oljig utan bara väldigt rent, glowigt och fräscht efteråt.

Freshly Juiced Vitamin Drop 

Kanske det bästa serum jag haft? Freshly Juiced Vitamin Serum innehåller koncentrerad, stabil C-vitamin vilket är en antioxidant som bekämpar hudens åldrande och hjälper huden att jämna ut hudtonen, hindrar uppkomst av pigmentering samt ökar hudens spänst och minimerar fina linjer. 

Annons

Luna Sleeping Night Oil

Retinololja jag använder på natten, ungefär 2 nätter i veckan. Huden känns fyllig, jämn, klar samtidigt som rodnad , torrhet och linjer dämpas.  

Prolagene Lift, 

Lift and firm daycream

Dagcreme som doftar lavendel och känns naturligt örtig, precis som Decléors produkter brukar. Stimulerar kollagenproduktionen och gör att huden känns plump och rik på fukt.  Jag gillar att den går helt in i min hud, lämnar ingen hinna.

Midnight Blue Calming Cream

Det här är min nya favoritcreme! Midnight Blue Calming Cream är skyddande, lindrar, lugnar och återuppbygger. Älskar verkligen denna snälla creme.

Repairative Moisturizer

Lyxcreme! Jag har bara travel size av denna men den känns precis sådär lyxigt naturlig som jag älskar. Repairative Moisturizer är en 24h-creme, speciellt utvecklad för en torr och mogen hud. Känns uppstramande såväl som återfuktande. 

Kultklassiker och något som borde finnas hos alla – detta är verkligen en universalsalva. Bli inte rädd för den tjocka konsistensen,den absorberas fin i huden med lite massage. Funkar också som lystercréme ovanpå smink likväl som till bebisar.  

Annons

Day Maximal Sense Spf 50

Spf är så viktigt, jag hoppas ni använder det? Jag älskar inte doften på denna men herrejesus vad bra den är! Lämnar inte huden vit och halkig utan funkar nästan som en make-up produkt.

Cicapair Tiger Grass Camo Drops

Magisk hybridprodukt, skulle säga att det här är en av mina bästa investeringar! Ultralätt revitaliserande serum och färgkorrigerare som neutraliserar rodnad och skruvar upp hudens glow. Perfekt för den som inte älskar smink men gärna ser en distinkt förbättring av hudens ton.

Banana Bright Face Primer

Det här är en primer men det ger en jättefin lyster och kan duttas längst med näsrygg och kindben.

Den jämnar ut fina linjer och rynkor samtidigt som den  innehåller C-vitamin,, samt E-vitamin, en antioxidant som ger näring åt och vårdar huden. Vegansk och fri från parabener, sulfater och ftalater.

Lash Slick

Last slick är mascaran för dig som gillar långa, tydliga fransar men inte vill att de ska kännas tunga eller för kladdiga. Blir absolut noll kladd under ögonen av denna utan mascaran håller sig där den ska.

Annons

Cloud Paint

Det är så otroligt mycket pigment i dessa  små tuber, de påminner verkligen om färgtuber. Fin på kind såväl som att dutta på läpp. Det här är färgen Dawn.

Boy Brow

Jag älskar borstade bryn, hinner jag bara bra en sak i min sminkrutin så är det att borsta brynen. Den moderna klassikern Boy Brow tycker jag håller vad den lovar och ger perfekt fylliga, groomade bryn.

Water Sleeping Mask

Nattmask som känns så uppfriskade. Gelkonsistensen känns lite på huden när man ska sova men det går snabbt över. Känns som man fått 8 timmar oavbruten skönhetssömn och vaknar helt len. 

Freshly Juiced Vitamin E Mask

E-vitaminmask med den underligaste konsistensen men som funkar oväntat bra. Skyddar huden och sägs förebygga tecken på åldrande, jag tycker alltid jag vaknar väldigt återfuktad när jag använt denna och känner att huden är bouncy.

Renaissance Mask

Känner att jag måste tipsa om denna, vet att Elsa blev helt hooked efter att jag gav den till henne förra året. Den är lyxigt exfolierande och gör så huden känns pigg, frisk, mjuk och slät. Doftar dessutom helt magiskt av ros, passionsfrukt och kamomill.

Annons

 

Har ni provat jade rollers? Så mysigt ansiktsmassageverktyg som känns kylande och avsvällande. Det stimulerar blodcirkulationen vilket bidrar till en frisk lyster. Mysigt att massera in serum med när man kollar Veep i soffan.

BioCalm Extra Nourishing Night Cream 50

En supersnäll och mild nattcreme, perfekt när man kört på lite hårt med annat och behöver låta huden vila från syror och aktiva ingredienser.

Aromessence Lavandula Iris Night Balm

En riktigt fet och härlig balm, perfekt när vardagen gör att man känner sig helt slut i ansiktet. Doftar ljuvligt, som en snäll kulturtant. Lavande Fine Night Balm är ett 100 % naturligt aromatiskt och stärker och stimulerar huden samt motverkar fria radikaler.

The Apple Cider Scrub

Min vän Tessan berättade om att skölja håret med äppelcidervinäger i duschen. Fin tanke men inte en chans att jag kommer orka stå där med kanna i högsta hugg speciellt ofta dessvärre. Det här däremot, den kan till och med en hår-latmask som jag ge mig in på. En löddrande hårskrubb som innehåller exfolierande äppelcidervinäger. Små korn exfolierar och skrubbar milt bort produktrester i håret och hårbotten. Känns så rent och fräscht efteråt.

Dry Scalp moisturizing Shampoo och Balsam

Annons

Det här doftfria, väldigt enkla schampot och balsamet känns riktigt härligt, jag kan var lite känslig annars men det här gör att håret känns glossigt, rent och mjukt helt utan irritation.

Weekend Crush

Snäll kroppspeeling som luktar så himla gott. Älskar att använda den på armar och ben så man är riktigt len.

Morning Dew Detox

Duschgel med aktivt kol, doftar mjukt och kryddigt samtidigt. En klar favorit!

Pust! Det var det hela, nu vill Selma visst leka med mina burkar..

 

31 kommentarer till “Beauty, skönhet och hudvård – kärt barn har många namn”

 1. Josefine skriver: 21 maj 2019 kl 06:58

  Härligt! Blir inspirerad till att förnya och komplettera min egna rutin nu. Särskilt med nya serum och äppelcidershampoot från aco!
  Så himla fint att du har börjat blogga och gjort internet till en lite härligare plats! ? Ser fram emot din bok också!


  1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 07:24

   Vad kul att höra Josefine! Ha en fin dag! <3


 2. Julie skriver: 21 maj 2019 kl 08:42

  Jag är så kluven till hudvårdsrutiner! Blir jätteinspirerad att testa nya grejer efter såna här inlägg, men strävar egentligen efter att vara så ”low maintenance” som möjligt när det kommer till beauty. Men det är svårt. En sak som min jobbiga problemhy lärt mig är att produkter som är för aktiva inte funkar på mig. Är dock helt med på ditt tänk att jag hellre försöker bygga en bra grund istället för att dölja med smink. Ska nu ta mig i kragen och köpa ”Boy Brow” som tisdags-present till mig själv. Den har stått på min lista hur länge som helst. Ha en fin dag!


  1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 11:33

   Jag är helt med på hur du menar, jag var länge väldigt low maintenance men just nu känner jag att jag tycker det är så kul och mysigt att dutta med? Typ som egentid! Boy brow är grym! Jag har clear. Kram!


 3. Matilda skriver: 21 maj 2019 kl 09:05

  Tack för fina tips och heja vad kul det är att du har börjat blogga igen! Jag har haft Maria Åkerbergs shampoo & balsam det senaste året! Jag brukar välja det som heter Energy, det doftar så gott av rosmarin, lavendel och citrongräs. Hemmaspa varje dusch, hehe.


  1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 11:58

   Mums, älskar rosmarin i schampoo! Är även på jakt efter ett med mint i för tillfället..


   1. Karin skriver: 21 maj 2019 kl 15:19

    Toppenbra mintshampoo och balsam, fräscht och återfuktande är Pureology Hydrate-serien, älskar den! https://www.bangerhead.se/pureology-hydrate-shampoo-250ml


    1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 20:16

     Oohh beställer genast! Är besatt av mint i duschprodukter men tycker det är svårt att hitta här? I Australien är det supervanligt!


   2. Nora skriver: 21 maj 2019 kl 19:47

    L’occitane har schampo med mint!


    1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 20:45

     Åh tack för tips!! Måste genast kolla in!


 4. Lisa skriver: 21 maj 2019 kl 10:09

  Underbart inlägg!!!


  1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 11:52

   Härligt! <3


 5. Victoria Glosemeyer (Baraförattjagvill)nouw.com skriver: 21 maj 2019 kl 11:45

  WOW, min man tycker att jag har mycket i badrummet ??? Ska visa honom att det finns dom som har mycket mer!!! Tack för bra inspo, har tänkt prova Klairs länge, kanske det är dags nu!!! Vill iofs prova rätt mycket av det du tipsade om ?


  1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 11:54

   Hahaha ja lite extremt ser det ju onekligen ut när man radar upp det såhär! Kram


 6. Mia skriver: 21 maj 2019 kl 16:06

  Intressant ?vill bara berätta att rollern är rosenkvarts ( på bilden) ? använder både den jade och kristall sen ett par år tillbaka. Ska bli kul att följa dig. ?


  1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 18:21

   Ja men jag trodde också det men så när jag kollade upp den på Kicks hemsida (som den är ifrån) för att göra en korrekt länk så står det att det är 100% äkta jadesten? Oavsett härligt verktyg! Trevlig kväll! Sofia


 7. Sara skriver: 21 maj 2019 kl 21:33

  Herlig innlegg, nå fikk jeg masse ny inspirasjon! Hvordan har du gjort det med retinolprodukter mens du har vært gravid / ammet?


  1. Sofia Wood skriver: 21 maj 2019 kl 22:23

   Min hy har varit extra känslig under graviditeterna, så jag har fått pausa det mesta som varit aktivt – dock är jag av tron att vanliga, ej receptbelagda krämer, oftast går bra under en graviditet då mängden som används och i sin tur tas upp är mycket liten. Däremot kan jag tycka man ska vara extra försiktig när man har en liten bebis som är hud mot hud mot en mest hela tiden. Trevlig kväll! S


 8. Lena skriver: 22 maj 2019 kl 16:47

  Hej Sofia! Tack för alla tips, du är så rolig att följa i alla dina kanaler!! Använder du retinolkrämen på sommaren också? /Hälsningar Lena


  1. Sofia Wood skriver: 22 maj 2019 kl 23:26

   Hej Lena! Ja jag använder retinol på sommaren också, dock lite mer sällan och är alltid meganoga med spf och undviker solen rent generellt. Kram Sofia


 9. Theresia skriver: 25 maj 2019 kl 07:16

  Hej, trevligt inlägg! Jag undrar om vart ”snuttefilten” nedan i bilden kommer ifrån? Den mönstrade muslin-filten?


  1. Sofia Wood skriver: 25 maj 2019 kl 07:51

   Den är från Garbo & Friends!


 10. Therese skriver: 25 maj 2019 kl 07:29

  Så roligt att du börjat blogga, så bli spännande att läsa mer om dina tankar kring saker o ting. Jag lyssnade på er podd och blev nyfiken på om du har något tips för påsar under ögonen? Jag har aldrig sminkat mig och ägnar noll minuter åt hud- och hårvård, men just påsar under ögonen skulle såväl jag som min partner vilja bli av med. Jag ska också prova schampot till min partner som just nu tvättar sitt hår varannan dag.


  1. Sofia Wood skriver: 25 maj 2019 kl 07:56

   Hej, tack snälla! Jag tycker Flashpatch Rejuvenating Eye Gels från Patchology är superbra, det är koffein i dem som stramar till och det känns avsvällt. Tips om jaderoller mot svullnad också, det är så skönt!


   1. Therese skriver: 21 juli 2019 kl 09:36

    Hej! Följdfråga nu när semestern börjar ta slut – var köper du Flashpatch Rejuvenating Eye Gels från Patchology? Hittar den bara från tyskland på nätet och då tillkommer mycket i frakt.


    1. Sofia Wood skriver: 21 juli 2019 kl 09:38

     Mina är från Sephora! Så bra!


     1. Therese skriver: 21 juli 2019 kl 18:12

      Tack för svar! Via nätet? Hittar inte det på deras hemsida.


 11. Jessika skriver: 27 maj 2019 kl 16:26

  Välkommen till Elle, så härligt med en ny och fräsch blogg! Skulle gärna läsa mer om dina erfarenheter om hudvårdsprodukter med syror och andra aktiva ämnen. Blev supersugen på the apple cider scrub men när jag läste innehållsförteckningen kom det fram att den tyvärr innehåller mikroplaster, som utgöra själva ”skrubbet”.


  1. Sofia Wood skriver: 27 maj 2019 kl 17:18

   Tack Jessika, kul att du gillar bloggen! Kan absolut skriva mer om syror, bra tips!
   Jaha, jag tolkade innehållsförteckningen som att Acrylates Copolymer som finns i ingredienslista inte var en mikroplast (se nedan) men ska kolla upp det igen! Tack för ögat!

   ”Acrylates Copolymer går inte under definitionen av en mikroplast, de förekommer inte i produkterna i fast form, definitionen av vad som är en mikroplast är satt enligt REAH, se ovan. Acrylates Copolymer används för att justera viskositeten den är inte rengörande, skrubbande eller polerande.)”


 12. Åsa skriver: 1 juni 2019 kl 00:19

  Hej Sofia!
  Jättekul podd ang detta och roligt med något annorlunda än vad ni brukar prata om, även om jag såklart gillar det med!
  Har länge varit sugen på koreansk hudvård och detta fick mig att testa.
  Bor i Sydney sen flera år tillbaka och hittade en jättebra butik som endast säljer koreansk hudvård .
  Måste säga att kombinationen c-vitamin serumet och E-vitamin är heelt magisk!!


  1. Sofia Wood skriver: 1 juni 2019 kl 00:37

   Hej Åsa! Vad roligt att du gillade avsnittet, vi försöker ha lite annorlunda inslag ibland, kul att det gick hem! Koreansk hudvård är bäst och jag håller helt med C och E-vitamin är en grym kombo! Kram och ha det så härligt i Sydney <3


Dela på:
Laddar