Dags för nytt recept till matklubben och vad kan vara bättre än en efterrätt som är lika enkel som att göra en pannkaka. Dutch baby är en mix mellan en ugnspannkaka och en soufflé, tänk dig smakerna av vanilj, muskot, molnlätt pannkaka och fläckar av smält vit choklad. Det är på allvar oerhört gott, och väldigt enkelt. Tänk på att du behöver en ugnsfast stekpanna , alltså inga handtag av trä eller plast. Pannkakan kommer bli hög och fluffig i ugnen för att sedan kollapsa i mitten, det är meningen! Det här är ett av mina gamla recept, jag skrev det första gången 2017 för Make it Last. DUTCH BABY Ingredienser: 2 ägg 2 dl mjölk 2 dl mjöl 1 msk socker en stor nypa vaniljpulver en stor nypa muskot en stor nypa salt 2 msk smör 1/2 dl vit choklad, hackad 1 msk florsocker 150g sommarbär - blåbär, hallon, vinbär eller jordgubbar Eventuellt lite lönnsirap Gör såhär: Värm ugnen till 245°C och ställ in en ugnsfast panna så den blir riktigt het. Vispa äggen med elvisp tills de är ljusa och fluffiga. Tillsätt mjölken och skikta i mjöl, socker, vanilj. Muskot och salt. Ta ut pannan ur ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 220°C. Smält snabbt smöret i den förvärmda pannan och snurra så det täcker hela botten. Häll smeten i pannan och ställ genast in den i ugnen. Ugnsbaka i ca 12 minuter tills pannkakan har rest sig till en gyllene brynt hög kudde. Ta ut pannkakan ur ugnen och toppa den genast med hackad vit choklad, bär och sikta över lite florsocker. Servera varm i skivor, eventuellt med lite lönnsirap ringlad över.