Det ett tag sedan Matklubben sammanträdde men nu är det ÄNTLIGEN dags igen! Den här pastan lagade jag igår och kände omedelbart att detta var något för matklubben. Klassiska höstsmaker, roligt att laga med svamp såväl som svartkål och syrad grädde kanske inte alla har haft möjlighet att prova ännu? Jag tycker den är härlig för att den inte är stabbig som crème fraiche men har en fin syra som inte vanlig grädde har. Denna går dock självklart att ersätta med andra produkter, men smaka då kanske av med lite mer citron eller späd med mer pastavatten. Buratta eller mozzarella till är en sån lyxig extragrej som man självklart också kan välja bort, jag tycker det är så oerhört gott så jag har gärna det till men förstår att vissa kanske tycker det är lite too much. Ni avgör själva! Och i andan av Matklubben - kommentera och säg vad ni tycker, diskutera, hade ni ändrat något och tagga med #chezwood om ni delar på Instragram så repostar jag och vi får se varandras tolkningar i matklubben. Ok, nog om det nu - här kommer ett supergott recept att prova! PAPARDELLE MED KANTARELLER, SVARTKÅL, SYRAD GRÄDDE OCH CITRONZEST 4 portioner 450 g svamp, gärna kantareller men blandad svamp såsom trattkantareller, ostronskivling, skogschampinjoner går också bra 2 bananschalottenlökar, hackade 3 dl syrad grädde 1 dl vatten 2 msk kantarellfond 250 g svartkål 400 g pappardelle 1-2 dl pastavatten 1 citron 2 msk gräslök, finhackad Flingsalt och nymalen svartpeppar Smör och olivolja till stekning Parmesan till servering 2 buratta eller mozzarellaostar Rensa svampen och riv i munsstora bitar. Stek svampen tillsammans med lite salt i en torr panna tills all vätska kokat bort. Lägg i ett par matskedar smör och fortsätt steka till svampen fått fin färg. Plocka ur ett par matskedar svamp som du ska använda till att strö över pastan precis innan servering och ställ åt sidan så länge. Vänd sedan ned lök med resten av svampen i pannan och stek på medelhög värme ett par minuter tills löken och svampen är aromatisk. Skaka den syrade grädden och häll sedan över svamp och lökmixen, häll därefter 1 dl vatten i gräddförpackningen, skaka ur och tillsätt till såsen tillsammans med kantarellfond. Låt puttra på låg värme till en krämig sås, ca 10-12 minuter. Rensa svartkålen, repa av den tjocka mittnerven och riv i mindre bitar. Stek i lite olivolja och flingsalt tills kålen är lysande mörkgrön och börjar bli lite krispig. Koka pappardellen enligt anvisningarna på förpackningen. Spara en stor kopp av kokvatten innan du häller av pastan. Vänd ner pastan i pannan med svampsåsen och häll över 1 dl av pastavattnet, låt puttra och rör samtidigt runt till en silkig men inte stabbig sås, späd eventuellt med mer pastavatten om det behövs. Riv över citronzest och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och parmesan. Vänd ner svartkål och strö över finhackad gräslök. Strö över de sista svamparna och klyfta citronen och servera bredvid. Ät tillsammmans med burrata eller vanlig mozarella om du föredrar. Servera och njut av att det är höst och maten är såhär god nu!