Matklubbens första recept är lagat! Sommarbruschetta - en italiensk klassiker men med svenska sommarsmaker. Receptet hittar du här. Basen utgörs av färskost som man smakar upp med pepparrot och citronzest som sedan toppas med tomater som marinerats i schalottenlök, mycket persilja, rödvinsvinäger och olivolja. Lite salladslök som fått ta ordentligt med färg toppar det hela och ett av serveringsalternativen som presenterades var att smula över lite lagrad ost, såsom Västerbotten. En av sakerna jag funderade över med receptet var ifall surdegsbrödet skulle stekas på båda sidorna, eller bara ena och även om sten verkligen behövdes. Mitt samlade intryck: mmm gott absolut! Men! Brödet ska absolut stekas på båda sidorna, eftersom färskosten är krämig blir det för mycket samma konsistens annars. Salladslöken är jättebra, jag kommer nog dubbla den nästa gång. Den smulade osten behövdes inte tyckte inte jag som testade med Västerbotten, den funkar bra för sig själv. Däremot skulle man kunna halvera färskosten och toppa med lite feta som är fräschare? Jag serverade bruschettan som brunch men det funkar också som en lättare lunch eller kanske förrätt. Vill du äta det till middag skulle jag öka på storleken lite. Vad var er känsla? Härligt att laga med pepparrot eller hur? Det är så underskattat! Detsamma med den magiska kombinationen tomat, persilja lök - det kan jag äta med sked varje dag så länge tomaterna är så goda som de är just nu. Man skulle kunna ha i fler örter i receptet, kanske dill och mynta också? Även gräslök! Imorgon kommer nästa veckas testrecept, då blir det ett av Yotam Ottolenghis recept, nämligen krispiga isbergssalladsklyftor med auberginekräm och knaprig topping (drool..)