Vad spännande tankar det blev efter gårdagens inlägg, jag är så glad att det är så vettig stämning här inne, högt i tak. Och i bloggens anda kommer här ett inlägg om något helt annat, nämligen receptet till Matklubbens nya rätt för veckan. Jag gjorde detta till vår söndagslunch igår, och kan nästan lova att detta är den godaste pastan du kommer äta i sommar. Och det kommer från någon som äter väldigt mycket pasta! Bli inte rädd av det ganska långa receptet, det är inte svårt men det blir bäst om du tajmar de olika momenten korrekt, kokar vattnet medan du vispar såsen, steker pilgrimsmusslorna medan du kokar pastan, så läs igenom receptet ordentligt innan bara så du har en tydlig bild över hur du ska göra. Pilgrimsmusslorna går att utesluta, antingen kan du skippa dem helt eller ersätta med något annat du tycker är gott, till exempel räkor, havskräftor eller liknande. Men som sagt, det går alldeles utmärkt att göra helvego. Ok här kommer receptet, lycka till och glöm inte att dela under #chezwood! Färsk pasta med citron-beurre blanc, nyspritade ärtor och pilgrimsmusslor 2 små schalottenlökar, finhackade 2 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger 1/2 dl vitt vin 1/2 dl syrad grädde eller creme fraiche 100 g smör, rumstempererat + 2 msk till musslorna Zesten av 1 citron Citronsaft Vitpeppar Salt 150 g sugarsnaps 1-2 msk smörgåskrasse 150-200 g pilgrimsmusslor eller kammusslor 500 g färsk ravioli (jag kör Ica Selection Mezzaluna fyllda med parmesan) Olivolja Sprita ärtorna genom att öppna skidorna och plocka ut ärtorna. Ställ åt sidan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan och gör under tiden såsen. Hacka löken så fint du kan och lägg i en liten kastrull med vinäger och vin. Koka upp och låt reducera ner till nästan hälften, ca 3 min. Vispa ner den syrade grädden eller creme fraichen och låt koka upp. Dra ned värmen till medelvärme och montera ned 100 g smör, en msk åt gången. Vispa kraftigt mellan skedarna med smör och tillsätt nästa sked först när föregående sked smält och inkorporerats i såsen. Rör ned citronzest, vitpeppar och salt. Ställ åt sidan. Smält 2 msk smör i en panna på ganska hög värme och bryn pilgrimsmusslorna nån minut på vardera sida. De ska få fin färg men absolut inte stekas för länge. Strö över flingsalt. Häll under tiden pastan i det kokande vattnet och koka al dente (jag kokar alltid färsk pasta hälften så länge som det står på paketet men det är en smaksak..) häll av och ringla sedan lite olivolja över. Pressa i citronsaft i såsen, rör ned ärtorna och låt sjuda upp under vispning. Ärtorna behöver inte koka, bara bli varma. Servera pastan med såsen skedad över, pilgrimsmusslor och klippt krasse över. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar och ät genast!