Godmorgon från pendeltåget mot Uppsala, jag är på väg till författarfrukost på Akademibokhandeln. Jag och alla studenter, det läses kopierade utskrifter och markeras med understrykningspennor runt om i hela vagnen. Hade jag levt om mitt liv hade jag studerar mer, haft fler år på universitetet, tröskeln för att göra det nu känns så oändligt hög. En av de roligaste sakerna jag vet just nu är att gå in på Instagram och se hur alla lagar ur boken, vilka recept som testas, vad ni tycker och hur rätterna kombineras. Jag själv älskar att sätta ihop menyer, det har jag skrivit om tidigare, till exempel här. I början med boken hade jag en idé om att det skulle finnas ett uppslag med kombinerade rätter efter olika tillfällen men av någon anledning föll det tyvärr ur, jag får ta med mig det in i något annat projekt istället. Men efter lite letande bland mina första skisstexter hittade jag menyerna, och eftersom jag ändå tycker så mycket om tanken tänker jag att det ska få leva vidare här på bloggen, Istället för att de här tankarna ska få dö i min antecknings-app i mobilen. Så håll till godo, för er som har boken kommer här idéförslag på menyer till middag mitt i veckan, fredagsmiddag med vänner, lördagslunch och söndagsmiddag - fyra tillfällen som cirklar in det mesta i livet. Middag mitt i veckan Pasta med tomatsås och burrata, en perfekt tomatsås Råstekt broccoli med citron och pinjenötter Hel blomkål med cheddarbechamel Enkel grönsallad Bakade ägg med zucchini, Boursinost och purjolök Hyvlad rå fänkål med citron Fredagsmiddag med vänner Rostade päron med linser och ädelost Pasta med brödsmulor Pumpa med brysselkål, chèvre och valnötter Crème Caramel med doft av apelsin, vanilj och kanel Quinoarisotto med svamp och creme fraiche Uncle Peters Passionsfrukskaka Lördagslunch Dadlar med yoghurt och chili Galette med brie och svartkål Champinjonsallad med parmesan Cruditéer med kronärtskocksdip Bakad fetaost med tomater Carbonara med kronärtskocka och citron Rädisor med smör och salt Hasselbackspotatis med smetana och löjrom Caesarsallad på svartkål med pocherat ägg och surdegskrutonger Söndagsmiddag Ribolita Skrabbelucker Svampragu med parmesanpolenta Affogato Melanzane Karamelliserade päron med kokosmjölk Ha en fin dag, vi hörs sen!