Godmorgon! Äntligen den här veckans sista veckodag, jag orkar inte en sekund till, har precis så det räcker i 12 timmar till sen har jag använt upp allt. Tänk att man alltid glömmer hur intensiva de här veckorna innan jul är? Jag har ett schema som är knökfullt fram till dem 20:e december men sen ska jag verkligen ta det lugnt, stänga äv, stänga ner. Kanske att allt landar då också? Kanske att jag kan känna lite glädje över hur den här hösten och vintern blev, inte bara huvudet ner och jobba på. Nåväl, vad jag ville säga var att jag vet precis vad du ska äta ikväll, det här är den ultimata fredagsrätten. Det är festligt men snabbt, väldigt få ingredienser och fungerar oavsett om du ska äta tjejmiddag innan ni ska ut och slira, om du vill äta mat i soffan iklädd pyjamas, romantiskt vackert eller bara som familjemiddag på veckans sista dag. Oavsett, kommer samtliga tycka att detta var det bästa valet, lovar. Kör en stor härlig grönsallad till också om du orkar, och citronstekt bellaverde eller broccoli. Ok, här kommer ett recept från boken: Pasta à la Vodka, kanske det godaste man kan äta. Och har du inte vodka hemma lovar jag att det faktiskt är värt att köpa en liten flaska så man kan fortsätta laga den här rätten. Skriv och säg vad ni tyckte sen! PASTA A LA VODKA Ingredienser (4 PORTIONER) 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1⁄2 tsk chiliflakes 1 tub tomatpuré (200 g) 1⁄2 dl vodka 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde 300 g pasta 1 dl pastavatten 2 dl finriven parmesanost 1 kruka basilika, plockad salt och nymalen svartpeppar olivolja att steka i Fräs löken i en gjutjärnsgryta med olivolja tills den är genomskinlig och mjuk, 3–4 minuter. Tillsätt vitlök och chiliflakes och fräs ytterligare några minuter, men tänk på att vitlöken inte ska ta färg. Tillsätt tomatpurén och fräs försiktigt tills den blir mörkt roströd och börjar skära sig lite, cirka 10 minuter. Rör om ofta. Häll på vodkan och låt koka ned till hälften under omrörning. Sänk värmen och rör ned grädden. Koka pastan al dente. Spara 1 dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Rör ned pastan och det sparade pastavattnet i såsen. Låt koka upp så att pastan verkligen suger upp såsen. Vänd ned parmesanen och smaka av med salt och generöst med nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ned basilikan.