På lördag ska jag laga födelsedagsmiddag för en vän som var för sjuk för att fira på sin faktiska födelsedag i december. Vi blir 10 personer och plötsligt fick jag nytta för mina egna råd. Jag tänkte laga uteslutande från boken eftersom jag inte gjort det så mycket på sistone då det har varit fokus på att ta fram många nya recept, men nu vill jag verkligen ge mig an den igen. Känna att jag tycker om den. Jag tänkte göra hasselbackspotatis med smetana och löjrom till plock och så cruditeer med kronärtskocksdip. Enkelt med lyxigt och salt, perfekt till ett krispigt glas. Saltstekta dadlar med yoghurt och chili måste bli nästa rätt, det är det godaste och enklaste som finns. Svartkål och brie galette tänkte jag också göra för det älskar alla och det är utmärkt att slicea upp i många bitar och passar att äta stående. Efter det ett par sallader, kanske rostade päron med linser men byta ut mögelosten mot smulad parmesan eftersom huvudpersonen på middagen inte tycker om mögelost. Och så något varm, kanske små skålar med quinoarisotto, svamp och crème fraiche? Och slutligen, eftersom det är en födelsedagsmiddag måste det ju bli tårta. Vad tror ni om det? Gott ändå?