Tusen tack för alla hejarop och snälla ord igår om den nya boken, jag är så tacksam att ha en plats som denna, en egen liten temperaturmätare och direkt dialog med ni som läser och lagar, tänk vilken oerhörd ynnest det är för en författare? Inte bara roligt, utan verkligen hjälpsamt också. Tack för det. Bland kommentarerna dök flera tankar upp som gjorde mig väldigt glad för att de rör sig i precis samma tankebanor som jag själv gör, visar någonstans att mina funderingar inte är helt tokiga. Det har hänt så oerhört mycket sedan jag skrev första boken, vi har utvecklats, är mer medvetna och avancerade. Inte så att den första är fel, men i och med att den nya boken också har ett tydligare tema, är mer avgränsad, så har jag också ett större ansvar att förhålla mig till en faktor såsom klimat utifrån den avgränsningen. Ni kommer förstå exakt vad jag menar sen när jag kan berätta och visa mer. Bland de saker jag för tillfället håller på att läsa om för att förstå till fullo, för gudarna ska veta att jag inte sitter på alla svar, är när man som konsument måste välja mellan ekologiskt och närodlat. Hur förhåller man sig till det? Finns det enkla svar? Och hur kan jag som receptmakare titta på att i använda frysta råvaror, som ju faktiskt beter sig annorlunda, för att komma runt problematik såsom våra korta vår och sommarsäsonger här i Sverige? Kan jag experimentera mer med picklat och inlagt utan att det blir irrelevant eftersom jag vet att det ni tycker om med min mat, det jag själv tycker om med min mat, också är det enkla och vardagliga? Att den ibland nästan fuskar så att den faktiskt går att göra, att den hinns med och väljs före snabbmakaronerna och falukorven. Och så slutligen - hur gör man för att inte slänga mat men heller inte behöva äta rester eller i ett singelhushåll, ha öppna förpackningar som aldrig tar slut eller hinner bli dåliga. Kan jag göra fler veganska recept, mer linser, mer bönor - och hur blir det om jag också vill göra andra recept med fisk och skaldjur? Lite där går mina tankar, det är en spännande tid onekligen.