Ett sent godmorgon! Idag sov hela familjen länge, nästan 08, vilket är speciellt sent för Selma som annars alltid är uppe innan 06 annars. Så skönt med lunket. Idag ska jag baka, jag ser att vi är väldigt många som gör det i alla Stories jag taggas i på Instagram just nu. Det ultimata påskbaket är för mig något som inte alls är komplicerat, bara mycket utdelning till liten insats. Ett sånt recept jag tänkte jag kunde bjuda på här är Bakade Fattiga Riddare från min bok. I receptet använder jag Brioche men kniper det går det utmärkt med annat vitt bröd också, gärna dagsgammalt och man kan också blanda i skivor av bullar eller annat fikabröd man har hemma som har blivit över. Lite hakad choklad är också jättegott att trycka ner bland brödskivorna. Det är inte så värst noga helt enkelt. Just nu är inga bär i säsong men man skulle kunna koka en liten kompott med frysta bär och servera till om man vill, annars går den utmärkt att äta bara som den är. Ingredienser 400 g briochebröd i tjocka skivor 4 ägg 3 dl vispgrädde 1⁄2 dl honung 1⁄2 tsk malen kanel 1⁄2 tsk äkta vaniljpulver 1 krm salt 1 dl pekannötter (kan uteslutas) smör till formen Till servering florsocker bär i säsong, t.ex. blåbär, färska fikon, björnbär eller jordgubbar Värm ugnen till 175°. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg brödskivorna omlott så att de täcker botten. Vispa samman ägg, vispgrädde, honung, kanel, vaniljpulver och salt och häll blandningen försiktigt över brödet. Strö över pekannötterna om du vill ha det. Ugnsbaka tills brödet sugit upp all vätska, 20–30 minuter. Låt svalna tills brödpuddingen är ljummen, pudra över florsocker och servera med valfria bär.