Glad lördag! Har ni en fin helg? Själv har jag tagit man och tre barn och hoppat på tåget till Norrköping för att gå på min mormors 90-års kalas. Vi ska bo på hotell och mysa, äta glass på Halvars och leka i parker. Barnen är också väldigt peppade på att titta på TV i sängen och att det kommer finnas massa godsaker på frukostbuffén. Men nu till min helgrekommendation! Min kokbok Chez Wood - en kokbok för vardag, vila och fest kommer egentligen ut först i oktober men jag tänkte ändå att jag skulle bjuda på det här receptet som är därifrån eftersom det är så himla härligt och perfekt att prova nu i helgen! Så får ni kanske en känsla för boken, och blir lika pepp som jag? Hoppas verkligen att ni ska tycka om den sen i höst! Det vackra fotot har min fantastiska vän Frida Edlund tagit, det är hon som har fotograferat hela boken vilket känns som den största present jag någonsin fått. [caption id="attachment_19396" align="alignnone" width="900"] Fotograf:Frida Edlund[/caption] Galette påminner om paj, men i en lite modernare tappning som är ännu enklare att laga. Självklart kan du göra degen själv men i just enkelhetens anda vill jag ändå tipsa om att det finns färdig, färsk deg som är väldigt bra. Det här är en av mina absolut bästa rätter att bjuda vänner på till lunch. Servera gärna med en krispig grönsallad till. Ingredienser (4 PORTIONER) 1 rulle färdig färsk pajdeg ca 1 msk olivolja till degen + att steka i 1 liten purjolök, skivad 200 g svartkål utan stam, riven i bitar 300 g brieost, skuren i tjocka skivor Värm ugnen till 200°C. Rulla ut pajdegen på en ugnsplåt och vik lite slarvigt upp 1 cm av degen runt om, så att det blir som en liten kant. Ringla över en knapp matsked olivolja och pricka degen med en gaffel. Förgrädda i ugnen ca 10 minuter, tills kanterna börjar bli gyllene. Fräs purjolöken i en stekpanna med olivolja, tills den är mjuk och börjar ta lite färg i kanterna. Sänk värmen något och fräs svartkålen mjuk och glansig tillsammans med purjolöken, ca 5 minuter. Ta ut pajdegen och varva brie och kålblandning ovanpå degen. Grädda i mitten av ugnen tills osten har smält och kålblandningen har fått krispiga kanter. Servera galetten varm eller ljummen, gärna med en krispig grönsallad till. Kram! Sofia