Igår spenderade vi nästan hela dagen i trädgården. Vår bostadsrättsförening hade tårtbakartävling och jag och Otis ställde upp med en choklad och jordgubbstårta som han tänkte ut och jag bakade åt honom. Så mysig sak att göra med grannarna. När vi väl gick in igen på kvällen skulle jag både göra ett söndagsrecept till Instagram men alla var också så trötta så maten behövde serveras snabbt. Så jag gjorde faktiskt en av våra vardagsfavoriter, ett recept som finns i boken också. I affären fanns så fin gotländsk ekologisk sparris så ett knippe av dem följde med också och så freestyle jag en dressing till som blev urgod till. Här kommer receptet på båda, och vill du se hur jag gör det på film så finns det här. BAKADE ÄGG MED ZUCCHINI, BOURSINOST OCH PURJOLÖK (4 PORTIONER) 1 liten purjolök, skivad på snedden 1 liten zucchini, fint strimlad 8 ägg drygt 1/2 Boursinost 1 msk olivolja salt och nymalen svartpeppar olivolja att steka i Till servering sockerärtor & smörgåskrasse Värm ugnen till 200°. Häll lite olja i en stor ugnsfast stekpanna och fräs purjolöken tills den är mjuk och väldoftande, cirka 4 minuter. Vänd ned zucchinin och fräs en liten stund till, den ska bara mjukna lite. Gör åtta små gropar i grönsaksblandningen och knäck ned ett ägg i varje grop. Smula över osten i stora bitar, salta och peppra generöst och ringla över olivolja. Ställ in hela pannan i ugnen och baka tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är mjuk, cirka 7 minuter. Toppa med sockerärtoroch smörgåskrasse. Variation: Ersätt Boursinosten med annan färskost eller crème fraiche. Ersätt zucchini med ratatouille eller en smakrik tomatsås. SPARRIS MED YOGHURTDRESSING 1 knippe sparris 1 huvud gemsallad 1/2 dl turkisk yoghurt 6-7 sardellfiléer Olivolja Vitvinsvinäger Salt och nymalen svartpeppar Körvel eller annan späd ört Knäck ändarna av sparrisen och dela på längden. Stek på hög värme i lite olja med snittytan nedåt tills de fått mycket färg. Hacka sardellerna fint och vispa ihop med yoghurt, lite vinäger, olja och generöst med svartpeppar. Vänta med att salta tills du smakat av då sardellerna har mycket sälta. Plocka och skölj salladen och lägg upp på ett fat. Arrangera sparrisen över och skeda dressing över båda. Avsluta med lite mer salt och peppar och plockad körvel eller annan späd ört du har hemma.