Förra söndagen var speciell, då hade nämligen Johanna, Hanna och Alice bjudit med mig för att ha matverkstad med deras Frukostklubben. Och inte varsomhelst utan i restaurangen som känns som mitt andra vardagsrum, Matateljén, som jag hängt på sedan det var en byggarbetsplats för tre år sedan. Jag har sagt det förr, men alltså att jag får jobba med sånt här? Selma är inne i en fruktansvärd sömnperiod just nu, hon vaknar nätterna igenom och går aldrig upp senare är 04.45 vilket syns på mitt bleka lite svullna ansikte, och framförallt oförmåga att vara seriös framför kameran. Tur att trötthet klipper nerverna inför att kirra frukost till 17 personer i alla fall. Sådär ja, lite seriösare! Såhär såg menyn för morgonen ut, först Golden Milk på havremjölk (efter tips här på bloggen om att det är klimatsmartare än Cashewmjölken jag skrev receptet med när jag gjorde det för 1,5 år sedan. Vad mycket man lärt sig sedan dess!) med färsk gurkmeja och färsk ingefära, honung, cayennepeppar, svartpeppar, vanilj och lite kokosolja. Vi skulle pochera ägg ihop och servera med avokado, olivolja och chili. Sedan skulle vi göra kokosmjölksgröt på polenta och chia med honung och päron, en hyvlad morotssallad med massor citron och citronzest, för att till sist avsluta med Skrabelucker - en slags sockerkakssmet man smörsteker och rullar i kanelsocker. Till det massor kaffe och lemonad med mynta. Gott eller hur?! Jag gjorde iordning alla stationer innan gästerna skulle komma så vi kunde dela upp oss i grupper och laga ihop. Så kom alla och det var faktiskt det mysigaste gänget jag träffat, ville genast bli kompis med varenda en. Så smarta, varma, bjussiga och roliga. Jag visade livsfarliga mandoliner - det här är den jag själv har som är japansk och kommer från ett märke som heter Benriner. Jag får ofta frågan om vilken man ska köpa och denna rekommenderar jag starkt! Och satte igång avokadoskolan till de pocherade äggen. Olivolja, flingsalt och torkad chili till det. Enklast är godast alltid. Och innan vi visste ordet av det hade vi en underbar frukost framme på bordet, allt urgott och fint gjort med kärlek. Så det enda rätta blev att slå sig ner, äta tillsammans och lära känna varandra. I allt från spröjsfunderingar, följa drömmar till läskiga möten och pepp. Älskar att Johanna och jag har likadana kedjehalsband, det är från Sophie by Sophie, jag bär mitt varje dag. När alla var inne på sista tuggorna och minst tredje koppen kaffe smet jag in en snabbis i köket och stekta Skrabelucker med björnbär och mynta till alla. Värdiga frukostar behöver avslutas med något sött, det är ju sen gammalt. Efter timmar av matlagning och prat började det bli dags att runda av och alla fick med sig personligt dedikerade böcker hem. Fint att veta att den bor hos alla er som var där nu <3 Efter att alla gått pustade vi ut, släckte ljusen och pratade över disken och grät litegrann, det var ju det som ni kunde läsa om här. Alla bilder är tagna av Alice.J