Bland mina recept är bananbrödet jag gjorde 2016 säkert topp tre bland de som blivit mest populära. Och de senaste veckorna har det bakats som aldrig förr, varje dag är det nya versioner som görs och postas, så himla roligt. Och ytterst förståeligt, det är enkelt, gott, använder upp gamla bananer (ju svartare desto godare kaka!) och håller länge. Perfekta att äta som det är, med jordnötssmör och flingsalt eller rostat med lite smör. Men så insåg jag att jag faktiskt aldrig postat det här på bloggen och det måste jag såklart göra. Sofias Bananbröd 100 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 2 ägg 5 mogna bananer, varav 4 mosade och 1 delad på längden 3 1⁄2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1⁄2 tsk salt 1⁄2 tsk äkta vaniljpulver 1⁄2 tsk malen kanel smör + potatismjöl till formen Till servering: jordnötssmör och flingsalt Värm ugnen till 175°. Smörj en brödform (cirka 25 x 12 cm) och mjöla den med potatismjöl. Vispa smör och strösocker med elvisp tills det är vitt och fluffigt. Vispa upp äggen, rör ned 4 mosade bananer och häll sedan ned blandningen i smörsmeten. Vispa till en fluffig smet. Blanda alla torra ingredienser väl i en skål. Rör ned blandningen – lite i taget – i smeten. Häll smeten i formen och toppa med den delade bananen med snittytan uppåt. Grädda tills brödet är gyllenbrunt, cirka 60 minuter. Låt svalna och servera i tjocka skivor. Servera med jordnötssmör och flingsalt. Variation Rör också ned en näve grovhackad mörk choklad eller hackade nötter, till exempel valnötter eller mandlar, i smeten. Det går också bra att skikta ner lite kakao i mjölet för en chokladbanankaka. *** Sen har jag en fråga, jag fick en kommentar om att posta söndagsrecepten jag gör i Stories på Instagram här också, vill ni det? Alltså för att det ska vara enkelt att tillgå. Eller blir det tjatigt? Jag har lite av en svacka, känner mig osäker på vad ni vill läsa här, vad det är som ni är intresserade av och kanske framförallt vad jag kan bidra med som inte någon annan redan gör bättre. Fiskar inte efter komplimanger utan känner mig lite rådvill.. Kram, vi hörs sen <3