Godmorgon! Öppna dörrar här men potatis - är inte det otroligt gott?! Ändå äter vi det ganska sällan i vår familj, är ni likadana? Det ligger närmre med pasta, gryn, polenta och quinoa. Jag måste påminna mig att köpa och laga så länge det inte handlar om den allra finaste första färskpotatisen, det är liksom inte en del av mina vanliga rutiner. Men så lagade jag det här, inspirerad av Bon Appétit Magazine, mest för att testa men herregud vad gott det blev och nu känner jag att jag ska bli bättre på potatis, ska hitta på en arsenal med ett helt gäng riktigt bra potatisrecept och det här blir det första in i gänget. SMÖRSTEKT KRISPIG VINÄGERPOTATIS 900 g små fina fasta potatisar 2 dl äppelcidervinäger Vatten Salt 2 msk smör Krasse Flingsalt & svartpeppar Tvätta och dela potatisarna på hälften, behåll skinnet på. Lägg i en kastrull och häll över vinägern och fyll sedan på med vatten så det täcker potatisarna och salta vattnet som vanligt. Koka potatisarna tills de är precis mjuka men inte faller sönder. Häll sedan av och låt ånga av tills potatisarna är torra. Smält smöret i en stor panna och lägg i potatisarna när det skummar ordentligt. Stek på medelvärme till potatisarna är ordentligt krispiga och har mycket stekyta, rör inte för ofta i pannan utan låt dem bli djupt gyllene, nästan bärnstensfärgade. Strö över generöst med flingsalt, lite nymalen svartpeppar och klippt krasse. Servera med allt från ett par pocherade ägg och citronfräst spenat och svartkål, en bit bakad lax eller doppa bara i lite smetana som världens godaste snack.