Godmorgon söndag! jag har precis vaknat i Otis säng, jag somnade när jag nattade honom och blev visst kvar hela natten här. Ändå väldigt gosigt trots att jag sovit med en Pokémonboll under armen. Idag ska jag göra klart fotograferingen från igår som har ett par bilder kvar, påbörja ett skrivprojekt men framförallt åka ut till Kina slott med Elsa och Gustav ett tag. Det ska bli spännande, förhoppningsvis kommer jag jag därifrån med pepp och inspiration! Jag älskar söndagar, det är den dagen i veckan som allra mest förtjänar lite guldkant. Jag har en tendens till att vilja skapa ritualer och högtider i det lilla, det behöver inte vara stora gester men jag vill fira ofta. När jag var på Carl Larsson-gården i början på året pratade kvinnan som visade oss runt om att Carl och Karin Larsson, de var en familj som firade varandra ofta. Sjöng vid sängen med varm choklad på namnsdagar, tände ljus och såg varandra där och då jag kände så starkt att precis så vill jag forma mitt liv och familj med. Ritualer, små högtider och ofta fira. Och i precis den andan är söndagsmiddagar heliga, extra goda och bör alltid innebära just efterrätt. Ikväll ska vi äta det här receptet som jag också har med i boken. Jag har köpt Järnaglass som är urgod för jag hann inte åka in och köpa riktig gelato men det kommer bli toppen ändå och till barnen kokar jag ihop en liten chokladsås att ringla över deras glass. Easy peasy, prova ni med! AFFOGATO Ingredienser (4 PORTIONER) 4 skopor vanilj- eller hasselnöts- glass, gärna italiensk gelato 4–8 msk likör (kan uteslutas), t.ex. Frangelico, Amaretto eller Borghetti 4 koppar espresso eller 4 små koppar mycket starkt kaffe Skopa upp glassen i serveringsglas. Droppa över likören och toppa med espresso eller starkt kaffe. Servera genast.