På lugna, lite regniga söndagar borde det vara lag att äta efterrätt, ingen dag är bättre passad till det. Och en söndag då det är Morsdag till råga på allt, ja ni hör ju. Ikväll är det alla vi som äter dessert! Det här väldigt enkla receptet är har jag återkommit till oändliga gånger, och det var en självklarhet att ha med i boken. Fotograferat av min kära Frida som jag ska jobba med igen på tisdag, hurra❤️ Ha nu en fin söndag, och glöm inte att rösta! KARAMELLISERADE PÄRON MED KOKOSMJÖLK Ingredienser (4 PORTIONER) 4 fasta päron 1 dl muscovadosocker 2 msk vatten 1 1⁄2 dl kokosmjölk smör att steka i Skala päronen och dela dem på längden. Behåll skaften eftersom de är så vackra. Smält smöret i en panna stor nog att rymma alla päronen. Lägg päronen i pannan med snittytan nedåt. Stek på medelhög värme tills päronen är gyllene och mjuka, ca 10–15 minuter beroende på päronens tjocklek. Vänd päronen under stekningen så att båda sidor får färg. Häll muscovadosocker och vatten i pannan och rör tills sockerkristallerna har löst upp sig. Låt puttra ytterligare 5 minuter, tills en tjock sirap bildats. Häll kokosmjölken i en skål eller liten kanna. Lyft upp päronen ur pannan och vispa ned sirapen i kokosmjölken. Servera päronen på ett stort fat eller på tallrikar och ringla över kokosmjölken.