Jag jobbar med ett nytt projekt och funderar mycket kring skapande av ritualer, försöker navigera i mina tankar och formulera orden jag vill få sagda. Just nu har jag en tydlig bild av vad jag vill förmedla men det är ett virrvarr, jag måste skriva skriva skriva för att dimman kring mina meningar ska lätta. Det jag vill utforska är att skapa handlingar med symboliskt värde för en själv, för att hylla vart man är, samla tankar om sig själv och andra och ösa ur den glädjen som, ja kanske uppskattning är? Kanske inför starten av något nytt men också för att avsluta, att stänga kapitel? Jag tänker på ritualer för att gå in i den här kompakt mörka årstiden, ritualer för att orka under tiden som så många tycker är tuff, ritualer för att skapa glädje i det lilla. Vintern är såklart betingat med oändliga ritualer kring alla högtider men det är inte de jag menar, jag är inte ute efter att prata om traditioner utan jag är ute efter personliga ritualer för att må bättre i sig själv tror jag? Ni vet så som kyrkklockor ringde kl. 18 på lördagar för att symbolisera att att helgvilan var kommen, en tradition som väl egentligen är densamma som inhandlandet av fredagsbuketten? Det är kanske där vi människor behövt våra ritualer tidigare, tillåtit dem? I taktbyten? Arbete till vila, framåtfart till stillhet. De nya ritualer jag tänker på kretsar mer kring välmående. Att stanna upp och vara i stunden, ritualen är där som en markör, hjälper oss över tröskeln in i det nya. För med hjälp av ritualer kanske det finns en större chans till förändring? Söndagstankar som jag avslutar med ett recept från boken. Golden Milk, kanske det snällaste, mest stärkande man kan dricka såhär en söndag i November. Kanske en ny del av en ritual för att stänga helgen, tacka och orka arbetsveckan. Fin söndagskväll på er <3 GOLDEN MILK - 1 stor kopp 3 dl cashewmjölk 1 krm cayennepeppar 1 krm malen kanel 1 krm nymalen svartpeppar 1 krm äkta vaniljpulver 1 tsk kokosolja 1 tsk honung 1 cm färsk ingefära, skivad 1 1⁄2 cm färsk gurkmeja, skivad Till servering malen kanel Värm cashewmjölken i en liten kastrull tillsammans med cayennepeppar, kanel, svartpeppar, vaniljpulver, kokosolja, honung, ingefära och gurkmeja. Cashewmjölken ska bli rykande het, men inte koka. Häll över drycken i en mixer och mixa i cirka 1 minut till en len och skummig dryck. Häll genast upp i en stor kopp och pudra över lite kanel innan du serverar. Njut.