Sofia Wood
Sofia Wood har en bakgrund i mode-, konst- och designbranschen. Hon har också ett brinnande matintresse, under hösten 2019 släpps hennes allra första kokbok, ”Chez Wood – en kokbok för vardag, vila och fest”. Bloggens syfte är att vara en inspirerande plats för uppskattning av ett personligt hem, vackra ting och medveten mat. Sofia bor med sin man och tre små barn lummiga Enskede i Stockholm i en färgfylld gammal lägenhet. Tillsammans med Elsa Billgren har Sofia också trend- och livsstilspodden Billgren Wood.
Annons
Reklam för min bok

Det här är min nya bok✨

Ok, nu får ni mig i mitt mest lyckliga och hudlösa. Låt mig nämligen presentera min nya bok: Vinter hos Wood – en kokbok från höstmörkrets inträde till vårljusets återkomst  som från och med idag går att förhandsbeställa signerad.


När jag skriver det här är det både med surrande nervositet i hela kroppen och samtidigt en otrolig pepp, nästan så jag vill berätta snabbare än vad orden kan komma ut, det känns som allt jag vill säga snubblar på sig själv. För, Vinter hos Wood är inte bara en till bok jag skrivit, fler recept, fler tankar, den är så himla mycket mer än så, den är så oerhört mycket mer personlig och jag är så stolt över den och vad den har blivit.
Vinter hos Wood är en säsongsbaserad kronologisk kokbok som börjar precis när hösten rullar in, tar dig som läser i handen för att tillsammans vandra framåt hela vägen fram till våren. Jag har egentligen inte skrivit den här boken för att jag är så oerhört förtjust i vinterhalvåret, jag har i själva verket ett ganska ambivalent förhållande till årstiden. Det är snarare så att jag skrivit den för att jag känner att den där handen i ens egna verkligen behövs, något som kan guida en framåt genom fläckarna av ljus och allt det fantastiska som finns där bara man skrapar lite på ytan.

Boken tar avstamp i den vackra tiden kring allhelgona, fortätter genom regniga tisdagar i november när vardagen är som allra mest vardaglig, genom steg för steg guider och tankar om att leva i säsong. Den går in i advent när drömmarna om julen kanske är som mest storslagna, vandrar vidare in i en jul som är vacker men också avslappnat enkel och fri från press, till nyårsafton som i vår familj också är ett barns födelsedag. Så till slut fortsätter berättelsen ut genom januari när plånböcker är tunna, stångar genom februari som ändå är det sista kämpet och då maten rent logiskt borde vara som allra allra godast, för att sedan avsluta när den tidiga våren anländer, när man kan stänga ner, tacka sig själv att man orkade även detta år. Tan hand om sig själv i det.


Boken är mer omfattande än min första, fler recept, fler och längre texter, mer av allt det där andra som finns runtomkring, mer av hemmet och hur det tas hand om och får den kärlek som behövs.

Den är också på många sätt mer personlig och även om jag älskar Chez Wood är det här en bättre bok, det är det verkligen.  Ja, maten i Chez Wood är god men denna är ännu godare, det som är bra med den första boken finns såklart fortfarande kvar och är en så stor del av nerven, men Vinter hos Wood är mer utvecklad, utan att vara svårare.


Jag har medvetet velat göra en bok som inte är en smal väg, en väg som är lätt att ramla av. Därför har jag valt att göra en bok som till merparten är vegetarisk, men där en mindre del av recepten också är veganska och en mindre del av recepten består av fisk och skaldjur. Det var viktigt för mig att visa den bredden, att försöka skapa en bok som kan vara någonting för många helt enkelt, någonting som kombinerar tillgänglighet med glädje.

Till sist. Som författare är det oerhört viktigt med förhandsbeställningar, det är temperaturmätaren som berättar för förlaget och återförsäljare om det här kommer vara en bok att satsa på. Någon de vill ta in, någon de vill visa upp.
Inget skulle göra mig gladare än om ni ville beställa boken, jag tror verkligen att ni kommer tycka om den, för det gör  verkligen jag.

Fotograf: den fantastiska Frida Edlund, som alltid.

46 kommentarer till “Det här är min nya bok✨”

 1. Sofia skriver: 12 maj 2020 kl 06:17

  Så fint det ser ut och låter, Sofia. Som hygge 2.0 ♥️


 2. Fia skriver: 12 maj 2020 kl 06:46

  WOW WOW WOW!!! Så fint❤❤


 3. nillahalsaharmoni skriver: 12 maj 2020 kl 06:58

  Dina texter tycker jag mycket om och så även dina recept! Allt ser underbart ut! Det känns att din nya bok är mer än en kokbok!
  Kram Gunilla


 4. Sara skriver: 12 maj 2020 kl 07:38

  Beställde på tre röda! 🥳🥳🥳


 5. Anna skriver: 12 maj 2020 kl 07:54

  Såklart förbeställt!


 6. vita_margarita skriver: 12 maj 2020 kl 08:08

  Beställd!!
  Ska bli så spännande att läsa och laga mat ur.


 7. Vivi skriver: 12 maj 2020 kl 08:12

  GRATTIS och förbeställt <3


 8. Maria skriver: 12 maj 2020 kl 08:15

  Går den att förbeställa på Akademibokhandeln?


 9. Petra skriver: 12 maj 2020 kl 08:19

  Wow vilket mysigt koncept!! Låter helt underbar Sofia! Beställer direkt 🥰


 10. Hildegunn skriver: 12 maj 2020 kl 08:52

  Våknet til snø, for andre dag på rad. Mye snø. Har aldri sett så mye snø så sent på våren. Bestilte øyeblikkelig boken, den ser fantastisk ut ❤️ I tillegg heter jeg Winther til etternavn, så da kan jeg leke at det er jeg som er hos Wood 😎


 11. Viktoria skriver: 12 maj 2020 kl 08:56

  Heja dig Sofia, den ser fantastisk ut! Jag har lagt en beställning, det här vill jag absolut inte missa😊


 12. Jessika skriver: 12 maj 2020 kl 08:58

  Din nya bok låter magisk! 💖 Förbeställt och längtar redan till i höst! ☀️


 13. Lise skriver: 12 maj 2020 kl 08:58

  ÅÅ, gleder meg! Din forrige bok er den eneste kokebok jeg inspireres av og faktisk lager mat fra. Herlig 🙂


 14. Isadora skriver: 12 maj 2020 kl 09:03

  Det ser fint och gott ut allting, men jag blev ändå opepp – men det är för att mitt liv är i ofas med recepten. När man har småbarn så har man ett vuxenliv vid sidan om barnen, när man har 4 tonåringar hemmaboende blir det deras smak och tider och mängder som styr. Ett litet fat med oliver, eller en snygg pizza räcker till EN femtonåring. Men det kanske finns med recept som är lätta att göra till många också? Allting har sin tid, men just nu blir jag frustrerad över alla recept i tidningar och på nätet som kräver a la minute-behandling eller som inte funkar till många och hungriga.


  1. åsa skriver: 12 maj 2020 kl 09:20

   Fast är det inte lite så att man ger sig själv de problem man själv väljer att skapa? Exempelvis är recepeten i sofias tidigare bok urenkla att skala upp. Och smidiga att både laga och äta för många. Flera mattjänster har man ju möjlighet att få hjälp med både enkla recept samt hur man ska skala upp dem på rätt sätt.
   Tänker att man kanske ibland måste se bortom sig själv och se vad man själv kan göra, istället för att leva i en förväntan att allt som skrivs skapas precis för sin egna livssituation.


  2. Sara skriver: 12 maj 2020 kl 14:17

   Sofia har många recept som kan anpassas och göras till många personer. Tycker din kritik känns lite orättvis.


  3. Sofia Wood skriver: 13 maj 2020 kl 07:29

   Hejsan! Hmmm, ja jag minns när man själv kom hem från skolan och åt 8 mackor.. kanske inte alltid jättelätt att laga för alltid. Generellt tycker jag inte min mat är så mycket smårätter, absolut att när jag gör pizzor så är det oftast bild på en men jag gör generellt inte mellanrätter eller rent plock. Skulle du ändra dig och ändå trots allt bli pepp på boken så tror jag du kommer hitta recept som funkar, kanske framförallt i januaridelen som är plånboksvänlig mat för många!


 15. Åsa skriver: 12 maj 2020 kl 09:15

  Åh! Men vilket underbart tema. En tid man vill glömma som nu istället hyllas. Fint tänkt. Också oerhört nyfiken på ditt jultänk och peppen att genom inspiration från dig tänka annorlunda kring den högtiden. Lyckan i att få klicka in och förhandsbeställa! <3


 16. Katarina skriver: 12 maj 2020 kl 09:19

  Hej Sofia!

  Så kul, jag beställde boken genast. Älskade din förra, och har tillsammans med en vän lagat ett recept ur den varje gång vi har träffats på middag, utan att bli besvikna en enda gång. Åh, det ska bli så kul att få lite guide i höst-maten, eftersom det för mig faller sig mer naturligt att laga mat på sommarhalvåret.

  Stort grattis till bok nummer två! Jag vet att du kommer inspirera! 🙂

  Katarina


 17. Alene skriver: 12 maj 2020 kl 09:22

  Gratulerer!
  Jeg har akkurat bestilt, og fått, to Chez Wood bøker. Den ene er gitt i gave og vi gleder oss til å lage mange av de fristende rettene. Den nye boka håper jeg at jeg kan reise til Sverige å kjøpe, når grensene åpner igjen 😊


 18. Weronica - Living by W skriver: 12 maj 2020 kl 09:23

  Ser så fint ut, Sofia! Klart det blir en förhandsbeställning. En tid då jag gärna krokar arm med en säsongsbok. Jag tänker exempelvis på Anna Bergsenströms klassiker och Sanna Töringes Vintermat som jag tycker mycket om. Nu blir det din också. Bra jobbat!


 19. Sara skriver: 12 maj 2020 kl 09:25

  Jag ser mycket fram emot att laga recept från boken. Dina recept är alltid så goda, jag har lagat ganska många av dem.


 20. Marie skriver: 12 maj 2020 kl 09:30

  Åh, din nya kokbok blir en underbar hjälp att stå ut med de mörka kalla höst och vintermånaderna. Tycker väldigt mycket om recepten i Chez wood, längtar nu nästan till hösten.


 21. Johanna skriver: 12 maj 2020 kl 09:31

  Förhandsbeställt!!! Längtar, ser fantastisk ut! Heja dig!


 22. Hanna skriver: 12 maj 2020 kl 10:15

  Låter som en supermysig bok! Har förbeställt och nu tänker jag glömma bort det och få en fin glad överraskning av mig själv i november =)


 23. Kristin skriver: 12 maj 2020 kl 10:26

  Stort grattis! Vet hur det är att gå i mål med kreativa projekt. Fantastiskt jobb du rott iland ju! Ska definitivt kolla in boken! 🙂


 24. Sandra Bergström skriver: 12 maj 2020 kl 10:45

  Hurra och stort grattis! Bläddrar ofta i din första bok för inspiration och ser fram emot den här!


 25. Linda skriver: 12 maj 2020 kl 10:46

  Klart det blir en förhandsbeställning, älskade din första 😍


 26. Klara skriver: 12 maj 2020 kl 11:01

  Äntligen!! Redan lagt en beställning 🙂


 27. Anna skriver: 12 maj 2020 kl 11:36

  Beställde direkt! Stort grattis till din nya bok och jag ser så mycket fram emot att få ta del av den. Både jag och sambon är golvade av all fantastisk mat i Chez Wood.


 28. Linnea skriver: 12 maj 2020 kl 11:37

  Längtar till hösten då jag står framför spisen med min bebis i sjalen och lagar din mat. Sippar på ett glas rött. Lyssnar på musik och har en härlig stund innan storbarnet och pappan kommer hem från förskola och jobb. Satan vad mysigt det ska bli.


 29. Jessica E skriver: 12 maj 2020 kl 12:56

  Härligt tema och ett stort grattis!! Jag har din första bok men har inte hunnit igenom den på långa vägar än. Gissar att vi som äter svenska animalier utöver fisk och ägg kan lägga till det i dina recept även i den nya boken? Alt byta ut växtbaserad dryck mot mjölk?!


 30. Emma skriver: 12 maj 2020 kl 13:08

  Så fin!! Ser fram emot att ta del av den


 31. Lisa skriver: 12 maj 2020 kl 13:41

  OJ vilken fin idé och tanke! Jag köper den rakt av! Helt plötsligt har jag en fin bild av det kommande mörka halvåret.


 32. Nicole skriver: 12 maj 2020 kl 13:45

  Förbeställt såklart! Älskar temat. Så fint tänkt att ta något så ruggigt och tillföra värme.


 33. Tina skriver: 12 maj 2020 kl 17:01

  Åhhh låter helt underbart! Ska självklart förbeställa. HEJA DIG du är så duktig på att inspirera!!


 34. Monika skriver: 12 maj 2020 kl 17:16

  Hej Sofia,
  Älskar recepten i din förra bok och har nu förhandsbeställt denna. Längtar tills den släpps ❤️😊.


 35. Johanna skriver: 12 maj 2020 kl 18:12

  Jag har inte kommit för mig att köpa din första bok ännu men efter att ha följt och lagat dina söndagsstoriesrecept under en tid förstår jag att det är såhär jag vill att matlagning ska vara, _exakt_ så – enkel men vacker och njutbar. Förhandsbeställde vinterboken nu på studs och kommer att köpa ettan också!


 36. Sofia skriver: 12 maj 2020 kl 18:23

  Perfekt tema!✨ Har beställt!


 37. Ann skriver: 12 maj 2020 kl 20:25

  Woow vilken inspiration; ska givetvis köpa även denna👍 Allt gott ochAll Lycka till även med denna bok! Grattis till alla Magiska recept 🥰


 38. Lisa skriver: 12 maj 2020 kl 23:18

  Beställt! Den ser fantastisk ut. Lyssnade på er pod idag och vill bara säga, jag tycker du bidrar med något alldeles unikt. Din mat är fantastisk, jag skickar flera gånger i veckan dina recept till mina snart 70-åriga föräldrar i halvkarantän och dom skickar glatt bilder tillbaka på den lagade maten (Knappt aldrig hänt innan!). Du uppmuntrar till en egen stil och jag känner vilja att prova något nytt och eget. Du skriver väldigt bra och många av dina inlägg går jag tillbaka till om och om igen. Man ska göra det som får en att må bra. Vill bara säga att du verkligen, verkligen tillför något eget och unikt. Kram!


 39. Sara skriver: 13 maj 2020 kl 08:03

  Jag älskar dina recept, ditt språk och ditt förhållningssätt till mat. Så kul med en till bok!


 40. Helena skriver: 13 maj 2020 kl 09:36

  Boken verkar helt underbar, grattis! <3


 41. Anna skriver: 13 maj 2020 kl 14:01

  Beställt! Älskar din första bok (citron- och vodkapastan är mina absoluta favoriter!) och denna ser lika vacker ut! Också så mysigt att Plötsligt få ett paket av sig själv i höstmörkret! Längtar! Lycka till 🙂


 42. Lina skriver: 13 maj 2020 kl 18:36

  Stort grattis 🥳 Sofia!! Boken ser fantastisk ut!!


 43. Lisa skriver: 14 maj 2020 kl 10:04

  Men ååh! Så himla pepp jag blev på höst, mys, god mat och underbart nu. Jag fyller år vecka 44 så jag beställde direkt till mig själv födelsedagspresent… Känns ju lite som att det var meningen? 😊


Dela på:
Laddar
https://sofiawood.elle.se/vad-du-ska-titta-pa-nar-normala-manniskor-ar-slut-och-saknaden-ar-for-stor/