Sofia Wood
Välkommen till den här bloggen! Jag är författaren bakom kokböckerna ”Vinter hos Wood” och ”Chez Wood” men också den före detta marknadschefen som lämnade allt och nu försöker få ihop ett nytt slags liv som författare, bloggare och poddare med familj och tre barn. Här inne har vi engagerade samtal om jakten på lycka, om enkla saker gjorda med omtanke, om mat, inredning och konst, liv och politik. Vi är också jämlika, vänskapliga och vänliga.
Annons

Ett nytt favoritplagg


Jag har ett nytt favoritplagg. Eller nytt och nytt, det seglade egentligen upp som en favorit redan förra året när Leandra postade den här bilden. Är det en väst? Är det en fuskpolo? Har hon halsbandet utanpå? Jag kände omedelbart att jag ville ha en.

Annons

Sagt och gjort, jag införskaffade ett liknande plagg det Leandra bar på bilden fast min var enfärgad. Ett plagg som definitivt föll mer på fuskpolo-sidan av skalan än på väst-sidan på grund av längden och polokragen tror jag.


Men helt perfekt visade den sig dock inte vara, för polokragen var i lite för grov ull, för evigt dömd att vara aningens kliig även under de bästa av förutsättningar, och nej, det är jag lika allergisk mot som jag är mot att ha strumpor på mig.

Come again? Jo, hemma hos oss hatas strumpor och kallas  fotfängelsen. Personligen  går jag helst barfota året om och har absolut ingenting emot en bar ankel en bra bit in på vintern.

Annons

Men tillbaka till väst/fuskpolon. För förra veckan hängde den plötsligt där.
Den perfekta versionen, mer en väst än en fuskpolo, med bomull på insidan av kragen, zip och exakt rätt passform och längd. Stickad av bra och fin ull med omsorg om detaljerna.

Sedan dess har jag burit den i princip varje dag, på olika sätt. Över krispig klänning, över oversizead pinstripe skjorta. Över en tunn cashmeretröja till och med över en kavaj, som ett halvlager extra ytterplagg . Jag vågar nog gissa att detta blir höstens plagg för mig.

Fotograf: Mira Wickman 

 

8 kommentarer till “Ett nytt favoritplagg”

 1. Helena skriver: 15 september 2020 kl 14:17

  Åh så fint! Gärna fler inlägg om höststil


 2. Lotta skriver: 15 september 2020 kl 16:44

  Ha ha ja. Jag hatar också strumpor. Brukar säga att mina fötter föddes fria och vill vara så.
  Himla snygg väst!


 3. Josefine skriver: 16 september 2020 kl 06:25

  Visste inte att jag behövde en sån! Men oj vad ett enda plagg kan göra för att återaktivera ens garderob. Den kommer rädda många ”jag-har-inget-att-ha-på-mig-dagar”! Så så fin!


  1. Sofia Wood skriver: 16 september 2020 kl 11:22

   Eller hur! Älskar plagg som får en att återupptäcka övriga garderoben!


 4. Malin skriver: 16 september 2020 kl 06:47

  jättefin väst! du är så fin i den! och var kommer blusklänningen ifrån? den är jättefin den med.


  1. Sofia Wood skriver: 16 september 2020 kl 11:19

   Den är också från Arket! Kram


 5. hildegunn skriver: 18 september 2020 kl 09:37

  Den har jeg også kikket på lenge. Perfekt plagg å ”slenge over” samtidig som den er utrolig fin i seg selv. Nå kjøper jeg!


 6. Alinas kille skriver: 28 september 2020 kl 22:24

Dela på:
Laddar