Sofia Wood
Välkommen till den här bloggen! Jag är författaren bakom kokböckerna ”Vinter hos Wood” och ”Chez Wood” men också den före detta marknadschefen som lämnade allt och nu försöker få ihop ett nytt slags liv som författare, bloggare och poddare med familj och tre barn. Här inne har vi engagerade samtal om jakten på lycka, om enkla saker gjorda med omtanke, om mat, inredning och konst, liv och politik. Vi är också jämlika, vänskapliga och vänliga.
Annons

Fem outfits jag är peppad på att gräva fram ur garderoben 

Garderobsskiftet är i full gång här hemma. Gamla tröjor tas fram och de allra tunnaste klänningarna flyttar längre bak i garderoben för att snart bäras upp på vinden (förhoppningsvis) Jag tänkte att vi kunde ta en titt på några gamla favoriter jag är peppad på att bära mer närmsta tiden så kanske det finns lite inspiration där att hitta?

Annons

Annons

Tjockstickad tröja, skinnkjol och kitten heel.
Skinnkjol är ett så himla bra men ändå lite bortglömt plagg som jag tycker är rätt mycket bas. Förr i tiden bar jag alltid en kort a-linjeformad skinnkjol tillsammans med en herr-kashmirtröja och även om den korta också finns kvar är det den här längre versionen som jag använder mest numera. Viktigt för mig är att midjan är hög och att kjolen inte är för tajt nedtill, jag gillar inte pennkjolar eftersom man inte kommer nånvart när man går i dem. Till ett plagg som skinnkjol bär jag helst en storstickad tröja och låg liten kitten heel eller sneakers.

Skräddad kavaj, raka jeans och öppen klack.
För mig är det här den ultimata längden på kavaj, nedanför höften och tillsammans med den innypta midjan blir det en fin kombination. Jag inser nu när jag skriver det här att det ser ut som jag kör full Miami-style här och inte har något under kavajen men det är ett tunt sidenlinne där. Skorna är faktiskt mina bröllopsskor, de har använts så mycket de här 10 åren.

Annons

Favorit-trench, boots, och solglasögon.
Jag har en talang att riva loss alla mina knappar så i lördags morse innan jag sprang till tåget mot Österlen  hade jag den goda framförhållningen att packa med mitt sykit och kunde sitta och fästa alla mina trench-knappar samtidigt som Elsa och jag avhandlade sommaren. Cat eye-glajjor måste för övrigt vara trenchcoatens bästa vän? Så mystisk snygg känsla.

Oversize brokadklänning och röda sammetsskor.
Oklart om man nånsin kommer tröttna på den här draman, framförallt när det inte finns någonting bekvämare att bära. Stor krage, ännu större puffärm. Till korta klänningar bär jag sällan klack, då är det finare med en rolig platt sko tycker jag? Röda sammetsskor med stor rosett på case in point.

Annons

Pullover, långärmad tunnstickat, vadlång kjol.
När jag jobbade i modebranschen pratade vi så ofta om transitional pieces och säg mig ett plagg som är mer så är pullovern. Den här mörkblå passar så fint till all min svarta bas och framförallt över klänningar eller som här, till en gammal kjol i en tunn lite neopren-liknande kvalité.

Vilka är era höst-måste plagg som alltid plockas fram varje år?

 

61 kommentarer till “Fem outfits jag är peppad på att gräva fram ur garderoben ”

 1. Lovisa skriver: 23 augusti 2021 kl 17:51

  Wow så inspirerande inlägg, mer sådant!


 2. Lena skriver: 23 augusti 2021 kl 17:52

  Var kommer kavajen ifrån? To die for!


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:04

   Gammal från Acne!


 3. Christina skriver: 23 augusti 2021 kl 17:54

  Jättepeppigt o fint inlägg som får mig att längta efter hösten och att rota lite i min egen garderob! Skönt att slippa köplänkar osv. Jag gillar din blogg med blandningen av kläder, politik, mat, kultur o egna tankar!


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:04

   Tack snälla ❤️


 4. Johanna skriver: 23 augusti 2021 kl 17:55

  Jag är fullfjädrad anglofil och på hösten plockar jag alltid fram min beigerutiga trench. Övriga kläder kan variera men den sätter liksom tonen även om jag gärna kombinerar med sånt jag tycker är lite coolare, boots i svart lack till exempel. Att håret är nyklippt och skarpt är också en viktig höstgrej. När jag kommer hem (bor på en gård på landet) går jag däremot all in som brittisk gubbe och bär oljerock och Blundstones. OCH GIVETVIS sydväst om det regnar!


  1. cassie skriver: 23 augusti 2021 kl 23:11

   Allt det lät väldigt inspirerande 😊


  2. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:07

   Haha underbart! Min inre anglofil får nöja sig med ett par riktigt bra gummistövlar till landet i höst!


 5. Fanny skriver: 23 augusti 2021 kl 18:09

  Så roligt att läsa om! Jag stortrivs också i min trenchcoat, fast den är mörkt marinblå. Känner mig så cool i den! Först öppen när solen fortfarande skiner fast det börjar bli småkyligt ute, och senare till hösten med en stor senapsgul halsduk 💁‍♀️✨


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:08

   Trench känner man sig faktiskt cool i, håller helt med!


 6. Elvira skriver: 23 augusti 2021 kl 18:19

  Wow! Vad fina outfits som känns du och tidlösa, tack för inspo💕


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:09

   Vad roligt att du tyckte om!


 7. Weronica - Bara vackra ting skriver: 23 augusti 2021 kl 18:40

  Vilket fint och inspirerande inlägg, Sofia! Nu kommer klassikerna fram ur garderoben. Sensommaren och hösten är ju absolut roligast när det gäller kläder!


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:10

   100% den tid på året man gillar mest i klädväg! Glad att du tyckte om inlägget Weronica❤️


 8. Linn skriver: 23 augusti 2021 kl 18:44

  Typiskt bra inlägg som inspirerar utan att väcka köphets! Längtar efter kjol/klänning till chunky boots. Men älskar även stickad klänning till bara ben som är perfekt nu!


 9. MIA skriver: 23 augusti 2021 kl 18:58

  Vart är bootsen ifrån? 😍


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:10

   Dom är gamla från ARKET!


 10. Te skriver: 23 augusti 2021 kl 19:30

  Kul inlägg😊


 11. Malin skriver: 23 augusti 2021 kl 19:56

  Så inspirerande. Både stilmässigt (!!!) men också idémässigt. Att inte tipsa om nyproducerade kläder med massor länkar, utan att faktiskt gräva bland det man redan har. För helt ärligt, jag BEHÖVER förmodligen inte ett plagg till på flera år. Tack!


  1. Ylva skriver: 24 augusti 2021 kl 16:11

   +1 på den! Riktigt inspirerande inlägg, på flera plan!


 12. Sara skriver: 23 augusti 2021 kl 20:09

  Såååå kul att slippa massa länkar, köphets och mer få inspo att se över vad man själv har liggandes i garderoben. Har börjat följa Tess Montgomery på insta och försöker anamma henens ett-plagg-i-månaden-tänk (vilket är förvånansvärt svårt) och det är så lätt att börja kolla butiker och senaste nytt när så många bloggar har länkar till butiker. Mycket bra inlägg!


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:12

   Tack snälla, jag följer inte Tess men det låter spännande, får kolla in henne!


 13. Kim skriver: 23 augusti 2021 kl 20:19

  Vilket roligt inlägg! Så roligt med mer mode! Vart har du hittat dessa blåa jeans? 🙂


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:14

   Det är ett par vintage Levis!


 14. Jessica skriver: 23 augusti 2021 kl 20:31

  Å herre jösses så inspirerande och fint!!!!!!! Du är den ab-so-luta inspiratören vare sig det gäller mat, mode, politik, tankar eller inredning. släng er i väggen alla influensers som gör nya (fula hehe) kollektioner på löpande band med onice märken och utan själ. Nu snackar vi! Kommer spara detta inlägg och börja bygga nya kombinationer i min egna garderob! <3 tack för dig Sofia!


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:17

   Vad kul att höra att du gillar, tack! 🤗


 15. Lisa skriver: 23 augusti 2021 kl 20:34

  Ääälskar alla outfitsen!! Också så bra att det är kläder som du redan har!! För det är ju så det är för oss dödliga människor, att vi återanvänder våra kläder ☺️

  Bäst som alltid! 🖤


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:18

   Hehe ja alla är vi ju vanliga dödliga (hoppas jag VERKLIGEN eftersom jag är paniskt rädd för vampyrer)


 16. N skriver: 23 augusti 2021 kl 20:42

  HERREGUD SÅ SNYGG!!! Och inspirerande. Älskar också att du pratar mer om stilen/känslan på plagget än märken. Men med det sagt undrar jag ändå var allt kommer ifrån? Går det att uppdatera inlägget med märken? Verkar som att det är fler än jag som undrar! 😉❤️


  1. C skriver: 23 augusti 2021 kl 21:02

   Jag hoppas märkena kan få stanna utanför inlägget. Finns det inte en charm i att inte alltid veta exakt var allt finns? Att liksom få leta efter sin version av den stickade tröjan utan ett slags facit? Lite som när man ser nån på tunnelbanan som har något snyggt?

   Tänker också att det är så lätt att tänka att det som är snyggt på någon annan kommer vara snyggt på en själv. Men vi har ju alla olika kroppar och saker sitter olika. Lite som att frågan om färgkod egentligen är ointressant eftersom färgen kommer se olika ut beroende på väderstreck och tusen andra faktorer.

   Tycker det här var ett jättefint inlägg! Själv ser jag fram emot att ta fram en mörkgrå stor, stickad tröja som varit mitt bästa höst/vinterplagg sedan ca 2015. Och kombinationen svarta jeans och svarta ankelboots eller kängor.


   1. Klara skriver: 24 augusti 2021 kl 02:06

    Håller med, vill inte ha fler märkeslänkar nu. Man inser hur sjukt allting blivit när man ser såna här geniala inlägg från Sofia. Mer sånt Sofia! Tack för all inspo!


  2. Natasja skriver: 24 augusti 2021 kl 07:37

   Man kan ju skriva vart plaggen kommer ifrån utan att länka dem, de flesta finns kanske inte i butik oavsett. Många som mig letar säkert efter plagg på tradera eller liknande, om man visste vilket märke plagget kom ifrån som man var intresserad i 😊


   1. Christina M skriver: 24 augusti 2021 kl 11:10

    Men det sköna med detta inlägg tycker jag är att man istället för att tanken leds mot att skaffa nya kläder, får en impuls/inspiration att titta lite närmare på det man redan har. En ovanlig inspiration idag tycker jag. Uppmaningar att köpa nytt eller gammalt, reklamlänkar, ”varumärkesdropping” är ju nätet överfullt av. Det är just såna här inlägg som kan leda till en sundare konsumtion tror jag.


  3. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:28

   Vad kul att du gillade, tack! Inga av kläderna finns i butik nu (förutom kanske trenchen som jag tror kanske är en sån som Malene Birger behåller säsong efter säsong?) utan är mellan 12 år och 6 månader gamla så det går inte att länka oavsett och det känns lite kontraproduktivt att uppdatera hela inlägget så. Men om det är något speciellt plagg du undrar över kan jag såklart gärna svara så det går att söka!


 17. Ellinor skriver: 23 augusti 2021 kl 21:22

  Ååh,vilket härligt inlägg utan länkar!
  Jag längtar efter: Kavaj och skinnjacka. Boots och kängor!


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:30

   Mmmm skinnjacka! Har en på vinden jag måste hitta!


 18. Frida skriver: 23 augusti 2021 kl 21:41

  Otroligt taggad en blev på att rota i garderoben istället för att köpa nytt. Så bra koncept och idé på ett inspirerande inlägg.


 19. Janine skriver: 23 augusti 2021 kl 21:52

  Hade så gärna velat veta vart bootsen är ifrån!! Väldigt fint inlägg!


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:30

   Det är ett par gamla från ARKET!


 20. Elena skriver: 23 augusti 2021 kl 22:15

  Super inlägg! Blev genast sugen på att springa ner till källaren efter några gamla plagg <3


 21. Johanna skriver: 23 augusti 2021 kl 22:21

  Panginlägg! 🥰


 22. Josefin skriver: 23 augusti 2021 kl 22:48

  Ansluter mig mig till hyllningskören! Så fint och inspirerande inlägg ❤️.


  1. Sofia Wood skriver: 24 augusti 2021 kl 11:30

   Tack snälla 💕


 23. Linnea skriver: 24 augusti 2021 kl 07:01

  Härligt inlägg!
  Jag kör på samma klänningar året runt i stort sett, och ser fram emot att kunna börja använda kofta till också, och strumpbyxor när det blir kyligare. Älskar att ha klänning, kofta och boots 🧚‍♀️


 24. Bea skriver: 24 augusti 2021 kl 07:51

  Tack för ett fint inlägg! För mig är det boots kombinerade med bara ben, klänning och stickat eller trenchcoat som är favoriten såhär års! Sen jeans under klänning. Stickad pullover ovanpå för att bygga lager. I höst kommer jag köra på chunky loafers till som variation!


 25. Anna skriver: 24 augusti 2021 kl 08:44

  älskar alltid dina mode/stilinlägg pga så himla inspirerande men som alla andra säger – att slippa länkar etc utan bara se plagg du redan har var så himla kul och skönt!


 26. Amanda skriver: 24 augusti 2021 kl 09:31

  så fint och inspirerande inlägg, älskar din stil och vill gärna se mer av den!


 27. Emelie skriver: 24 augusti 2021 kl 10:10

  Det här var såååå grymt! Blev otroligt inspirerad. Tack!


 28. Astrid skriver: 24 augusti 2021 kl 12:56

  Blev så inspirerad! Håller med alla andra, urskönt att känna det genuina, garderobsäkta eller hur jag ska formulera det. Inte något nytt man har visioner om sig själv i, utan tried and tested favoriter.


 29. Karin skriver: 24 augusti 2021 kl 13:07

  Så snyggt! Tack för inspirationen 😃


 30. Sandra skriver: 24 augusti 2021 kl 13:24

  Jag ser verkligen framemot att ta fram min blå-vitrandiga stickade ulltröja, ett par väl ingådda jeans och svarta boots (gärna den lite nättare varianten på jobbet). Och att det äntligen är trenchväder!
  Har bestämt mig för att det som köps ”nytt” under hösten till både mig och barn ska komma från Tradera, om något behöver köpas.


 31. Emilia skriver: 24 augusti 2021 kl 15:42

  Tack för ett väldigt fint inlägg! Och skönt att det inte finns länkar. Det uppmuntrar till egen kreativitet 🙂


 32. Rebecka skriver: 24 augusti 2021 kl 19:38

  Stort gilla på detta inlägg -tack!


 33. Anna skriver: 24 augusti 2021 kl 20:31

  Superbra inlägg! Mer sånt här – tror vi är många som tröttnat på all köphets och länkar hit och dit. Det här är ju kreativt på riktigt! Och Tack för all matinspiration- lagar vissa av dina rätter utan att behöva följa recept längre pga gjort dom om och om igen!


 34. Hanna skriver: 25 augusti 2021 kl 12:40

  Väldigt inspirerande inlägg, tack!


 35. Anette skriver: 26 augusti 2021 kl 21:18

  Stiligt inlägg❤️ Vad är den bruna mattan från? Sådan vill jag ha, letat länge efter en jordnära färg.
  Tack för din underbara inspiration och dina kokböcker som står så fina på min kökshylla.


 36. Ebba skriver: 27 augusti 2021 kl 08:23

  sååå snyggt gärna fler sånna här inlägg❤️


 37. Frisören skriver: 28 augusti 2021 kl 12:03

  Hur tänker du om ditt hår? Jag tror att du skulle passa i en page!!


 38. Anna skriver: 28 augusti 2021 kl 18:46

  Inspirerande och bra! ❤️


 39. N skriver: 29 augusti 2021 kl 10:18

  Härliga kombos 😍
  Jag ska införskaffa mig en läderkjol känner jag nu till höstens tillställningar…

  Mina plagg som alltid är måsten i min höst är min trench, blundstones (dags att köpa nya i år efter 10 år), alla mina stickade tröjor (som jag stickat/stickar själv), sidenscarfar och tunna tunna siden/ull jumprar. Juste även min korta tweedkjol, köpte på en Åhléns rea för 30kr…

  Okej jag inser nu att röda sammetskor tsm med tweedkjol och en stickad tröja hade varit en perfekt julaftons outfit ❤️

  Kram på dig


 40. Kristin B skriver: 3 september 2021 kl 22:55

  Åh, härligast att ta fram ur min hösttarderob är chunky, oversize tröjor i ren ull, tunna merinostrumpor som får plats både i sneakers och i kängor (fryser alltid om tårna när graderna letar sig neråt om än bara lite), stora och små halsdukar och gigantiska, rosenmönstrade ullsjalar, kappor i ren ull och vantar i…ja, du fattar! 😛 Allt lurvigt som håller en varm är en njutig fröjd, tycker jag! (Sedan att översätta den puffiga Cecilie Bahnsen-inspirerade stilen i mjukis har jag gjort till en sport, hehe. Har samlat på mig en stor drös vida sweat- och t-shirtklänningar med volang eller loosefit peplumfeeling som håller ställningarna vid hemmajobb och i soffan när man vill vara überbekväm men känna sig gullig!)


Dela på:
Laddar