Den här helgen försvann snabbare än vad någon hann blinka men när jag titta tillbaka i telefonen ser jag att vi faktiskt gjorde saker, och framförallt åt vad det verkar som. Vi tar en titt!Lördag 09:57 Lördagsfrukost. Jag har bakat filmjölksscones och gjort äggröra. Äggröra är min paradrätt, det jag är bäst på att göra av det jag kan i köket. Tricket är en väldigt liten slurk vispgrädde, smör som knappt ens bubblar över mycket låg värme och röra, röra, röra med träslev. Äggröra som är silkig, krämig och fluffig tar sin tid men är värd väntan. Obligatoriskt att toppa med gräslök.Lördag 12:14 Vi lajvar friluftsmänniskor när barnen rastas nere vid friluftsområdet i Abborreberg. Det grillas korv och marshmallows, släpas tunga pinnar, hackas is i vattenbrynet och klättras i bergen. Jag är mest orolig att någon ska halka ner i det iskalla ovälkomnande vattnet.Lördag 14:47 Säg något man blir tröttare av än att vara ute i friska (kalla) luften och ett par timmar? När vi kommer hem sovs det tuppisar av både vuxna och barn, tas långa duschar och slumras i soffan. Jag går förbi vår fantastiska asiatiska butik en bit upp på gatan och till kvällen äter vi koreanska nudlar med massvis med koriander och lime. Starkt, syrligt och salt och mycket gott.Söndag 10:41 Till söndagsfrukosten promenerar jag bort till Landerholms och köper Olivolja och havssaltsbröd, italienska snäckor och en vaniljkrans som ingen ens orkar smaka. Stora kaffekoppar, precis vad sömniga söndagar behöver. I ugnen står en honungs chokladtårta och bakar så hela hemmet doftar sött men mer om den strax.Söndag 14:15 Vad hade du valt som sista måltid ? För mig - pasta och tomatsås. Den här består bara av vitlök, tomater, sardeller och smör som gått länge och långsamt, det enklaste är det godaste. Toppat med straciatella och lite god olivolja, ja tack. Söndag 15:03 En do-over tårta. Ruby kom på att hon var missnöjd med efterrätten på nyår som enligt henne inte hade tydlig nog födelsedags-profil. En av nackdelarna med att dela födelsedag med nyårsafton. Nåväl, alla får en andra chans inklusive jag och med den här honungs och chokladtårtan blev det äntligen väl godkänt med marginal. Receptet hittar du i Vinter hos Wood och om det intresserar kan jag meddela att den är till och med godare, nu såhär på tredje dagen.