Rum21 har gjort en intervju med mig om inredning, vår flytt, min inredningsstil, möblering, att blanda gammalt och nytt och hur jag tänker om en hel uppsjö av frågor - du hittar den här. Där finns även de produkter som jag har som finns hos Rum21 länkade också, och anger man rabattkoden Wood15 får man 15% rabatt på alla ordinarie priser. Det är Mira som har fotograferat hemma hos oss till det, jag tycker det blev så himla fint som alltid när en riktig fotograf står bakom kameran, så mycket mer av det riktiga livet, av hur det faktiskt känns när man är i rummet som liksom läcker in, vi tar en liten titt! Min inredningsstil är nog ganska lugn och harmonisk, en blandning av gamla fynd, några designklassiker, en hel del ärvt och saker som hängt med genom livet. Många små grupperingar och stilleben, det ska finnas mycket att vila ögonen på vilket nog faktiskt är vad jag tycker bäst om i hur det har blivit i den här lägenheten. I sovrummet finns precis den typen av mix jag tycker så mycket om, de antika nattygsborden som är köpta på auktion i varmt gyllene träslag med en söt lite blomintarsia på, och så sänglamporna som är Louis Poulsen PH 2/1 bordslampa i det minsta, nättaste utförandet, formgiven av Poul Henningsen 1927. Lamporna är formgivna så att de har ett helt bländfritt ljus, vilket gör dem perfekta när man ligger så nära lampan som vi gör när vi ligger och läser i sängen på kvällarna. Bakom soffan i vardagsrummet står en annan gruppering som är en blandning av högt och lågt. Gjutjärnsljusstaken har jag köpt för 20 kronor på loppis, den ser ut som tre grenar med blad i järn som påminner mig och en vacker mexikansk teracottaurna vi hade när jag var liten, och så bredvid står Greta Magnusson Grossmans 50-tals lampa Cobra, som fått sitt namn för att skärmen påminner om nacken på en kobra. Har ni sett avsnittet av Designhistorier om Greta på SVT? Väl värt att se! 40-tals skåpet som står bredvid skrivbordet är också ett auktionsfynd, tror ni mig om jag berättar att det är fyllt till absoluta bristningsgränsen av supersmala rollspels-spels från 80-talet och små miniatyr Warhammer gubbar, olika hemmabyggda dioramor, penslar, låtsasgräs och träd och pyttesmå färgburkar? Det är det i alla fall. Bredvid skåpet står Isamu Noguchi lamspa Akari 10A som formgavs 1951 för Vitra. De handtillverkas på traditionellt japanskt vis i Shoji-papper, och ser likadana ut när solen lyser igenom den som den gör när den är tänd. Mira passade på att plåta lite i barnens rum också, det är också en mix av gammalt och nytt. Skrivbordet och stolen i Otis rum är ett också ett auktionsfynd, enligt provinsen har det tidigare ägts av familjen Rappe och stått på Christinelund på 1800-talet. Selma är nog det barn som är mest inne i sitt rum och leker, därinne är det riktigt mysigt med Follow the Rainbow-väggbonaden från danska OYOY som är vävd i tjock och tung ull och lite bomull. Sängkläderna i båda barnens rum är samma som de i vår säng, från Garbo & Friends. Jag lagade en potatis och spetskålsrätt till lunch då när Mira var här som jag tänkte att ni ska få receptet på också. Mira är glutenintolerant så rätten, som är världens enklaste, är såklart det också. Bakad spetskål med smashad krispig potatis, fänkål och brynt citronsmör med hasselnötter 2 portioner 1/2 spetskål 8 små potatisar 1/2 fänkål 100 g lagrad Havarti-ost, eller annan vällagrad ost du föredrar 1 dl hasselnötter 25 g smör 1 citron, saft och zest Olivolja Salt och peppar Värm ugen till 200°C. Koka potatisen mjuk och låt sen ånga av ordentligt. Lägg ut potatisarna på en plåt och platta till dem så de krossas lite med baksidan av en slev. Skär spetskålen i kvartar och skär bort lite den grövsta delen av stammen. Lägg klyftorna av kålen bredvid potatisen på plåtsen och ringla över olivolja, samt generöst med salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-20 minuter til potatisen är krispigt och djupt gyllene och kålen fått en rejält rostad färg. Rosta Hasselnötterna i en torr panna och ställ åt sidan. Bryn smör i en liten kastrull tills det är mörkt som kolasås och doftar nötigt. Rör i hasselnötterna, zesten och saften från citronen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp potatisen och kålen, hyvla över rå fånkål och plocka de späda små fänkålstopparna och lägg över. Smula på ost och ska sedan det brynta smöret och hasselnötterna över. Hemma på vår gata i stan <3 Missa inte att kolla in resten av reportaget här, och hojta i kommentarerna om ni undrar om något!