Jag hade inga färdiga planer för påskdukningen utan gjorde ganska mycket ett hopplock av vad som fanns och tillsammans med lite Viburnum så det blev det faktiskt fint och precis lagom påskigt, kanske mer vårigt nästan. Det är nog generellt så min egna take på påsklooken ser ut, inte så mycket ägg och kaniner utan mer knoppigt och mjuka färger som påminner om vår. Jag har inte haft duk nästan någonting på bordet i det här rummet men kommer nog ha det framöver till lite finare middagsdukningar, det kändes härligt. Duken är Georg Jensen Damask Drottning Silvias Påskduk, där 1000kr för varje såld duk går till Word Childhood Foundations arbete. Jag gjorde ett obetalt välgörenhets samarbete med dem förra året och det var så jag kom i kontakt med duken. Nu tänker jag att det här ska vara min Påskduk varje år, att barnen ska växa upp med att mamma alltid dukar med den gula duken till påsk. Nostalgikern i mig älskar sånt och duken som finns i vitt också, är vacker och pigg i sin mjuka gula egyptiska dubbeltvinnadde bomull. På duken la jag bordstabletter i jute tillsammans med mina vanliga Royal Copenhagen Blue Fluted Mega och de gröna Spode Ruskin assietterna som brödtallrik. De är en fin mix tillsammans, de gröna är så neutrala fast de är täckt med gröna timjanblad. Jag skippade silverbesticken eftersom vi skulle äta ägg bland annat (finns inget obehagligare än den bismaken) och använde de rostfria Bernadotte-besticken vi har till vardags också. På tallriken la jag en liten linneservett hopknuten med en enkel jutetråd och en liten tunn kvist nedstucken. Roligast att göra var buketten på bordet. Jag visste att jag ville använda en urna i tenn jag köpte på Stadsmissionen i december eftersom det är så vackert med tenn och gult. På Ica hittade jag Viburnum som nästan är min favoritblomma eftersom den är som limegrön vårpigghet hela den och faller ut fint. Efter det hittade jag två rosor, nått grönt strå och några ranunklar som fanns i andra buketter här hemma och satte ihop allting. Halsen på urnan är så pass smal att jag inte ens behövde en blomsterfakir utan det höll sig. Bladen på rosorna vek jag försiktigt ut, så de skulle likna trädgårdsrosor snarare än hårda stängda. Vattenglas, Ridels champagneglas som passar bra till vita viner också, och så de här etsade små likörglasen till dessertvinet, som jag fått av mamma och som jag gissar hon fått av morfar i sin tur. Ljusstakarna fick bli både två lyktor i nyanser av ljuslila men också morfars gamla mässingsljusstakar som är helt oputsade och täckta i gammalt stearin vilket jag verkligen tycker om även fast jag vet många tycker det ser stökigt ut. De små ljusmanschetterna är tunna veckade i kristall och så djupgula höga ljus till. Det var det hela, hur blev er påskdukning? Hade ni trevliga middagar?