Jag har egentligen tentaplugg just nu men vi bestämde spontant att åka upp till Andreas tvillingbrors familj och spendera helgen med kusinerna. Reflekterar ofta när vi är med dem hur otroligt tacksamma vi ska vara att det känns som att vara med bästa vänner när vi umgås, inte bara för Andreas utan för oss alla, att alla hela tiden har någon att vara med som är ens första val i livet. Känns väldigt lyxigt.I lördags morse när vi vaknade upp var det iskallt, soligt och gnistrande snö över hela Lidingö. Efter att barnen varit ute och lekt halva dagen gav Anna, min svägerska och jag oss ut på en långpromenad först nere vid vattnet och sedan runt och igenom skogen där Lidingöloppet springs. Nästan svårt att förstå att vintern kan vara såhär vacker, allt är dovt och dämpat och ser ut som ett vykort. Nere vid Lidingöbron körde båtarna genom isen med det mest tillfredsställande ljudet, som att snurra en sked i ett kristallglas fullt av iskross. Min dunjacka köpte jag förra året på Singular Society och den är helt ofattbart skön. Väger noll men värmer på ett sätt som inte går att jämföra med något annat. Balaklavan är min vanliga som Clara stickat men åtdragen och knuten under hakan och under byxorna är ullstrumpbyxor. Var minst lika varm som alla funktionsklädda proffs i spåret.På kvällen åt vi rådjurstek som Annas bror skjutit med potatisgratäng, rödvinssky och haricot verts och all in all var det bara en helg som gjorde så jullovet kändes som något att spara i hjärtat och tänka på när allt det vackra smälter bort. Så redo för sista pushen innan terminens sista tenta på onsdag. För ett par månader sedan började jag använda Ceremonias produkter och blev helt blown away av hur gott de luktar? Jag kan knappt pinpointa vad det är deras produkter doftar som men det är både blommor och trä, jasmin och guava och nästan lite grönt tomatblad. Jag använder både schampo, balsam och olja till mig själv men den här sprayen som jag har som värmeskydd använder jag också på Selma för att reda ut håret. Jag använder vanligtvis inte produkter som doftar något på barnen, men när hon sitter i knäet efter att man använt denna i hennes hår är det svårt att inte bara lägga ansiktet i allt det silkiga och dra in. Här kommer vad som kanske är den enklaste lösningen och största halv-fusket i köket som gör vem som helst till en mästerkock- baka allt i smördeg. Nästan omöjligt att misslyckas med, alltid en publikfriare och är framförallt gott när det inte används till sött eller efterrätter.Häromdagen gjorde jag en frasig laxpaj på varmrökt lax, boursinost, en massa kapris, dill och gräslök och serverade med vintersallat och conrichons. Otroligt gott, och är verkligen oerhört enkelt. Vill du se film på hur jag lagar det så finns det här, annars är receptet som följer: Frasig laxpajIngredienser:1 schalottenlök, hackadZesten av en citron80 g boursinost2 msk dill, hackad1 msk gräslök, hackad1 msk kapris1 rulle smördeg à 250 g300 g varmrökt lax1 ägg, uppvispatSesamfrönFlingsalt och svartpepparGör såhär:Värm ugnen till 220°C över- och undervärme.Gaffla samman osten med lök, zest, örter och kapris.Dela smördegen i två. Bryt laxen i bitar och lägg ut i mitten på smördegen, toppa med oströran.Pensla kanterna med ägget och lägg över den andra biten smördeg. Nyp ihop kanterna och försegla med gaffel. Pensla med generöst med ägg, det blir fint om man försiktigt skårar ett krisskross-mönster över men det är inget måste. Toppa med sesamfrön och flingsalt. Baka i ugnen 20 min till pajen är blank, frasig och djupt gyllene.Servera pajen med en god syrlig sallad och cornichons.