Laga mat. Sekunden Darling pasta skickades på tryck återvände min pepp att laga mat och att vilja fundera över recept återvände med kraft. Jag har alltid tänkt på mig själv som någon som kan ha många engagemang igång samtidigt men kanske att jag är mer enkelspårig än så när det kommer till kreativitet, att hjärtat bara rymmer ett fokus då? Nu känns hösten så rolig och härlig matmässigt. Jag ser fram emot att laga med höstens alla råvaror, ur de första kapitlen ur Vinter hos Wood som börjar just i oktober, men allra mest - laga igenom massvis med pasta från nya boken med alla er och äntligen få visa hela boken. Inreda nästa steg hemma. Hemma känns det som att grunden sitter nu, basen av rummen sitter och nu återstår de sista lagren. Igår kom en av våra nya mattor men eftersom jag var på väg upp till Stockholm för Billgren Wood-konferens med Elsa hann jag bara precis ta emot budet och sen rusa ut genom dörren. Men i eftermiddag kommer den upp och kanske att de också kommer innebära en ommöblering av hela sovrummet. Stackars Andreas om han läser detta, det är nog lika jobbigt som härligt att bo med mig tror jag.. All-in hösstil. Snyggaste tiden är här nu visst? Jag bär kjol med bara ben nästan varje dag och har stickade stora tröjor, stickad bib och väst, krispiga blusar och grova boots eller små flats till. Trench, solglasögon och rufsigt hår instoppat innanför kragen. Tänk om jag äntligen bara kunde hitta drömväskan som jag letat efter och pratat om i så många år nu? En sliten vintage Hermès 28" Kelly i svart. Ha helggäster. En helt underbar sidoeffekt av att vi har flyttat till en stor lägenhet i en annan stad och köpt ett lantställe är att vänner och familj bor över hela helger. Det är det absolut trevligaste sättet att umgås på, helt utan stress med tid för promenad såväl som middag, slöhänga i soffan, säga godnatt och äta frukost nästa morgon. Så hade vi det aldrig i Enskede och så har vi det flera gånger i månaden nu hösten igenom och det känns helt underbart faktiskt. Det känns som om ens relationer fördjupas i det där? Fundera över nästa kokbok. Jag har börjat spåna på en idé för en ny kokbok, inget som ska komma ut snart men kanske om ett och ett halvt år eller så. Jag har en diffus bild av en vårbok och något som kanske delvis handlar om att hushålla med och laga upp en viss mängd ingredienser där allt används men jag vet inte riktigt ännu, det känns för suddigt i kanterna fortfarande, hösten får hjälpa till att göra allt klarare.