Om jag hade kunnat få vara någon annan för en dag, allra helst imorgon på Alla Hjärtans dag, hade jag valt att vara Mimi Thorisson. Ett hem i Médoc, nu också ett i Piemonte. Dagarna som delas mellan att bjuda in likasinnade till matlagningsworkshops hemma i det enorma lantköket, och att skriva internationellt bästsäljande kokböcker. Ett liv som är en så kallad family affair, hennes man Odd fotograferar hennes mat och och det är egentligen inte bara maten som är det magiska i bilderna, för magiska är dom, det är hela livet. Landet, alla barnen (åtta stycken har de), hundarna, grannarna och trädgården. Åh trädgården. Prunkande, blommande och frodig. Där växer vad som hamnar på bordet. Så, för att i alla fall leva ut drömmen i det lilla lagar jag Mimis mat. Sällan exakt efter recept men ofta med bilderna som startpunkt. Till imorgon har jag pusslat ihop min drömmeny hos Mimi, ett hopplock av recept som sträcker sig över flera års innehåll. Så, här kommer det, vad jag tycker vi alla borde laga imorgon, i Mimis anda. Vi börjar med ett par ostron, jag tycker om mina enkla med bara klyftor av citron en schalottenlöksvinägrett men kanske att du föredrar dina gratinerade en persillade? Då gör du som Mimi gör här. Ett iskallt krispigt glas till och sen några salta spröda Gougères. Visst känner ni redan nu hur god den här middagen kommer bli? Vi går vidare i vår meny. En ganska rejäl del av min diet består av ost i olika former. Om jag skulle cirkla in mitt sätt att äta skulle jag väl för det mesta falla inom ramen av Pescetarian fast med tonvikt på grönsaker och spannmål i kombination med olika sorters ostar. Så härnäst serverar vi en liten grillad Raclette tartin med valnötter och svarta rädisor. Pilgrimsmusslor är verkligen världens enklaste partytrick. De är så himla enkla att tillaga och köper du frysta idag och tinar över natten i kylen behöver de inte bli speciellt dyra heller. Mimi gör dem e-x-a-k-t som jag gillar, i brynt smör, med citron och kapris. Kycklingbuljongen hon använder till såsen hade jag ersatt med grönsaksbuljong eller varför inte Kung Markattas umami-buljong? Har ni provat den? Fem plus. Till det, ett blomkålsmos och det här kommer vara en rätt som är både lyxig och rustik, ganska tung på det söta med skarpt salta små interpunktioner och syran av citronen. Vid det här laget är vi nog ganska mätta allihopa men det är ju ändå Alla hjärtans så vi delar på en dessert. En gammaldags chokladmousse, gjort med crème fraiche som serveras med krossade bitar av salt smörkola. Swoon, har ni hört en härligare middag? Precis såhär tycker jag att vi göra allesammans. Och glad Alla Hjärtans i förskott! x