Godmorgon! Skriver det här från 05.02 tåget till Stockholm, jag ska vara med i Nyhetsmorgon i TV4 idag och laga pasta från nya boken. Två rätter blir det, en tomatpasta som sköter sig själv och en riktigt festlig dubbel saffranspappardelle där pastadegen är en saffransdeg och såsen en smörig saffransvinsås. Boken har börjat landa hemma hos folk nu och i dagarna borde bokhandlarna ha hunnit packa upp den, allt känns så pirrigt och nervöst. Ska vi ta en titt på saker som hänt sen sist? Jag har klippt, slingat och nyanserat håret. Nyanserat, är det ett nytt ord för tonat? Helt plötsligt började alla säga nyanserat och jag har bara nickat och hållet med utan att våga fråga. Lite mindre gult och solblekt, mer askigt för hösten och en ordentligt välbehövlig kapning på längden. Jag var två dagar i Stockholm för att signera förhandsbeställda böcker och på kvällen bjöd Frida och Tessan mig på middag för att fira min födelsedag som var veckan innan. Fint och mysigt och lyxigt att få babbla ett par timmar med de här innan jag gick tillbaka till mitt hotellrum som förlaget hyrt in mig på. Vi har en eld igång hemma nästan dagligen nu, det är lite kallt hos oss på morgonen och Selma pratar om att hon vill ha ”brasa och muusa” - sådan mor sådan dotter osv. Kläder har jag också haft på mig! Däremot har jag inte haft strykjärnet framme ser jag här när jag kollar på min kjol. Här ser man i alla fall hur tonen i håret blev, hazelnut ash kallar min frisör det men är det inte ljusare än så? Jag har bakat en del också. Bland annat till ett samarbete som kommer nästa vecka och som blev så himla bra, och så de här banan och så de här banan och havremuffinsen med mörk choklad. Så satans goda att äta varma med lite smör på. Receptet hittar du här. Ok, hoppas ni får en fin dag så ses vi kanske i Nyhetsmorgon sen? xx