Det kom en kommentar från Kay som löd såhär: Ett önskeinlägg! Jag å min kille firar tre år nu i slutet av november. Egentligen hade vi planer att äta både mat och dryckespaket på västergatan här i Malmö men med den ökade smittspridningen känns det inte längre aktuellt. Det blir alltså att laga finmiddag hemma istället, men vad ska jag laga? Jag tänker att många är i liknande situation, hur lyxar man till lite extra och skapar en ultimat dejt-night hemma? Med mycket tid över får det gärna vara mat där förberedelserna får ta lång tid (vara pilliga) eller behöver göras 1-2 dagar innan. Min enda tanke än så länge är att göra någon slags tonkaböns-brulée.. Hade varit drömmigt att få ett hemmadejtsinlägg från dig, kram! Grattis till tre år Kay, så mysigt! Hemmadejt tycker jag låter som en utmärkt idé för de allra flesta av oss just nu - hjälp vad man behöver något som skulle kunna pigga upp hemma dessa dagar. Jag är helt och hållet med dig på tanken om att göra saker som tar tid, och allra helst någonting med händerna. Om jag går till mitt egna förhållande tycker jag ofta vi tenderar att göra saker bredvid varandra men det är ganska sällan vi gör samma sak samtidigt, verkligen tillsammans. Det slog mig häromkvällen när vi fick hem TP-spelet vi beställt och sen satt uppe till 02 och spelade ihop. Men först och främst, duka riktigt vackert. Flera lager, era vackraste tallrikar och glas. Fina servetter, blommor och ljus. Det är viktigt att det inte bara känns som ytterligare en dag hemma, och heller inte som en lite sämre alternativ till vad ni tänkt er tidigare. När det kommer till mat tycker jag ni ska göra någonting man gör med händerna tillsammans och då kan jag ju inte föreslå någonting annat än att ni ska göra egen pasta ihop. Tillsammans med såsen jag föreslår kommer det här ta nästan hela dagen, börja efter lunch kanske? Det är hett, socialt och roligt och framförallt gott. Lång, silkig och tunn pasta, helt olik allt vad färsk köpepasta är. Medan ni gör det kan ni lyssna på musik, ta ett glas champagne och ha en riktigt härlig bricka med plock som ni kan småäta ifrån medan ni håller på med pastan och förbereder såsen. Här hittar du hur jag tycker man bygger upp en bra plockbricka. Äter ni skaldjur? Då måste ni göra egen pappardelle och min hummerpasta i nya boken. Du kokar fonden själv, plockar hummer och fixar. Såsen är mustig och tung men också frisk och pigg. Det är verkligen mysig matlagning i sitt bästa och så himla gott. Receptet kommer längst ner i det här inlägget. Det är gör fyra men det är bara att halvera. Om du inte äter skaldjur håller jag på att jobba med ett att recept på en smörig karljohansvampsbuljong som egentligen inte är tänkt att släppas ännu men skicka mig ett DM så ska du få det ändå för det är bananas. Fortsätt med champagne till maten, eller kanske ett lättare rödvin. Håll tal till varandra under middagen - jag tycket det är så underskattat! Efter allt det tycker jag ni tar en liten passus i hemmadatenighten och går ut och går tillsammans, Malmö är ju otroligt vackert. Packa med er en liten flaska champagne och gå ner till vattnet kanske? Även om det är höstkyla nu är ju havet så vackert då. När ni sen kommer hem är ni nog perfekt sugna på den där tonkabönscreme bruléen. Har du gjort den dagen innan är det bara att plocka fram, strö över socker och bränna av. Eller varför inte Pot de creme med spritiga björnbär? Också en favorit man förbereder. Och Kay, avsluta med hångel i soffan, det behöver alla just nu och att det går att gå all-in i hångel när man är hemma är även något som faktiskt är bättre med hemnadatenight än om ni hade varit på restaurang. Puss ha en jättemysig kväll <3 Hummerpasta Ingredienser (4 PORTIONER) 2 humrar, förkokta 3 schalottenlökar, finhackade 3 späda stjälkar blekselleri, finhackade 1 liten fänkål, finhackad 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 röd chili, tunt skivad 1 krm chiliflakes 2 msk tomatpuré 3 dl torrt vitt vin 1 burk hela konserverade tomater (400 g) + 1⁄2 burk vatten 2 msk smör, kylskåpskallt i kuber 400 g spagetti eller egen pasta 2 dl finhackade små tomater 1 citron, zesten 1 kruka persilja, finhackad salt och nymalen svartpeppar olivolja att steka i Börja med att klyva humrarna. Plocka ur köttet ut svans, klor och leder och lägg åt sidan. Spara de delar av skalet som är stora och inte krossade i småbitar, såsom huvuden och svans. Fräs schalottenlök, selleri och fänkål i olivolja i en stor vid gryta tills löken mjuknat och börjat bli genomskinlig, 4–5 minuter. Tillsätt vitlök, färsk och torkad chili och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs tills den mörknat och blivit roströd, ytterligare 4–5 minuter. Lägg i de sparade hummerskalen och slå över vinet. Låt reducera ned på medelhög värme tills nästan allt vin kokat bort. Rör ned de konserverade tomaterna och krossa dem med baksidan av en slev. Häll över vattnet och rör runt ordentligt. Smaka av med salt. Låt sjuda långsamt på lägsta värme utan lock tills såsen är tjock och reducerad, ungefär tre fjärdedelar ska koka bort. Lyft ur skalen och släng. Vänd i smöret i såsen under konstant omrörning så att det sakta smälter in i såsen utan att skära sig. Koka pastan i välsaltat vatten. Lyft pastan rakt ned i såsen när det återstår 1 minut av koktiden, spara pastavattnet. Rör noggrant och späd med pastavatten allt eftersom, ett par deciliter totalt, tills pastan är färdigkokt och klädd i silkig sås. Rör ned hackade färska tomater, citronzest och persilja. Servera pastan toppad med hummerkött, lite god olivolja och lite svartpeppar.