Vet ni! Idag kommer nya ELLE Decoration ut och med det julinspirations-jobbet som Elsa och jag har gjort. Självklart är det Mira Wickman som plåtat, vem annars. Jag vet att många börjar fundera lite i de banorna redan nu i november och jag läser om Novent bland annat - hur ställer ni er till det? Är det mysigt att börja lysa upp det mörka redan nu eller sparar ni det hellre till december? Känns mer speciellt då eller finns det nog av det härliga för att sträcka sig över november också? Blir ni stressade eller glada? Det skulle vara så spännande att höra era tankar om detta, Elsa och jag ska podda om det på torsdag nämligen. >Men! Att numret är lanserat betyder också att äntligen så är mitt nya recept på glutenfritt bananbröd med svart sesam, vallmo och choklad ute i världen! Det är så g_o_t_t. Min mamma är glutenallergiker och jag ser verkligen fram emot att få servera detta till henne så snart det går igen. Och du - glöm inte servera det här otroliga bananbrödet med dulce de leche och flingsalt. Glutenfritt bananbröd på svart sesam och vallmo med choklad och dulce de leche 250 g Semper Glutenfri mix all-purpose + mer till formen 125 g ljus muskavadosocker 1,5 tsk flingsalt 40 g svarta sesamfrön 40 g vallmofrö 20 g chiafrö 1 tsk bakpulver 1/2 tsk vaniljpulver 1/2 tsk kanel 5 övermogna bananer 2 ägg 1/2 dl grekisk yoghurt 2 msk olivolja + mer till pensling 1 dl chokladknappar 2 msk råsocker Till servering: Dulce de leche Flingsalt Värm ugnen till 200°C. Pensla en brödform med olivolja och mjöla med glutenfri mjölmix. Blanda mjölmix, muscovadosocker, salt, frön, bakpulver vanilj och kanel i en bunke och ställ åt sidan. Mosa 4 bananer med en gaffel och blanda med ägg, yoghurt och olivolja. Vänd ner banansmeten i de torra ingredienserna och blanda noga. Rör ner chokladknapparna. Häll smeten i brödformen och toppa med den sista bananen som du delar i tre skivor på längden. Strö över råsocker och baka sedan i ugnen i 45 minuter eller tills en sticka kommer ut torr. Låt svalna. Dra en vass kniv längst med kanterna på formen och stjälp sedan upp bananbrödet. Servera i skivor tillsammans med Dulce de leche och flingsalt att toppa med. Bananbrödet håller sig saftigt och fint i flera dagar.