Igår skickade jag in ett stort projekt jag jobbat med länge som gäller mat och recept. Grundtanken i projektet var att skapa recept som utgår från rester från andra recept jag gjort såväl som mindre sidorätter och samtidigt som jag komprimerade ner filerna tänkte jag på er. Hur söker ni matinspiration? Vad inspirerar er till att laga olika rätter, framförallt mer än en gång? Hur länge har ni lagat de rätter som ni har i er vardagliga rotation? Äter ni upp alla era rester, eller slänger ni ibland mat? Och hur säsongsbaserat lagar ni, på riktigt alltså? Jag tycker det finns en diskrepans när det kommer till mat mellan ambition och utfall, och det gäller även för mig i vardagen såklart. Samtidigt så måste det vara ok att det är så också, just för att dra ner pressen i det lite. Det är något som ska göras, ibland är det kul ibland är det stressigt. Men hur gör man för att det oftast oftast ändå ska vara gott? Vad är det för slags recept som behövs då? För om vi vet vad vi vill äta så går det säkert att lösa hur recepten dit ska göras.