Jag är så sugen på att få in våren här hemma nu. I köket står påskliljor och narcisser planterade i blåvita urnor, Selmas rum håller på att målas en ganska mörk varm rosa - så snart det är klart ska jag visa men det ser verkligen underbart ut. Min vän Paulina som är grundaren bakom Little Liffner skickade mig deras nya filt häromdagen och nu ligger ett fluffigt moln av pigg ljusgrön fjäderlätt ull i soffan. Förra veckans ranunklar som verkligen är inne på sista sista andetaget (då de också är som vackrast visst?) sattes samman med lite mimosa och ett par extra anemoner och blev en helt ny rosa-gul vårbukett. Ulrika kom över på lunch förra fredagen och då gjorde jag vad en variant på fisk i ugn med en en tunn lätt sås och mycket grönsaker, det är verkligen en standardrätt här hemma eftersom det sköter sig själv. Jag kokade en handfull små potatisar och delade, råstekte bellaverde-broccoli hårt så den blev sotad, pressande över citron och varvade sedan tillsammans med potatisarna i en ugnsform. På men två laxbitar, så hällde jag bara över en sås på 50/50 grädde och vatten, zesten och saften av en hel citron en en slurk fiskfond blandat med mycket hackad dill. In en stund i ugnen på 170°C tills laxen precis är klar så toppade jag med mer dill, strimlade sockerärtor och lite oxalis och räkor jag hade hemma. På tisdag kommer ett nytt avsnitt av Billgren Wood då vi pratar mer vårmat och dukning, då ska ni få höra allt om en krabb-slaw jag drömmer drömmar om och vackra loppisbestick. Snart hörni, snart - då är våren här på riktigt.