Sofia Wood
Sofia Wood har en bakgrund i mode-, konst- och designbranschen. Hon har också ett brinnande matintresse, under hösten 2019 släpps hennes allra första kokbok, ”Chez Wood – en kokbok för vardag, vila och fest”. Bloggens syfte är att vara en inspirerande plats för uppskattning av ett personligt hem, vackra ting och medveten mat. Sofia bor med sin man och tre små barn lummiga Enskede i Stockholm i en färgfylld gammal lägenhet. Tillsammans med Elsa Billgren har Sofia också trend- och livsstilspodden Billgren Wood.
Annons

Jag målar om vardagsrummet

Jag har bestämt mig för att måla om vårt vardagsrum. Att ändra nu när allt egentligen sitter, sånär som på soffbordet som behöver bytas ut på grund av en skada,  går helt i linje med mitt förhållande till vårt hem såhär på dagen 18 månader efter att vi flyttat in och målat den tonen av aquablå vi har just nu. Det känns som vårt hem är ett hem som är i ett konstant stadie av färdigt/aldrig färdigt. Jag flyttar runt på saker, hänger om tavlor, lampor, ändrar nån stol. Det är inte så att ja inte trivs, absolut inte, snarare att jag njuter av det. Egentligen är det ganska få nya saker som kommer in men det ändras och möbleras om ofta. Och så nu, när den mörkt gyllene vårsolen stryker över väggarna har jag bestämt mig för att det är dags att måla om och förändra på ett lite större plan.

Annons

Vad som är intressant är vad som hände när jag skrev lite snabbt på Stories att vi ska måla om men att vi ännu inte bestämt i vilken färg – för det fullkomligt dundrade in svar som var versioner på exakt samma idé. Nämligen att vi borde måla gult. Förslagen varierade från gräddig vitgul till Farrow & Balls klassiska India Yellow men det var verkligen genomgående toner av gult som var svaret.

Annons

Är det inte intressant att det var så oerhört många som tyckte exakt samma? Det är väl ändå ett trendtecken om något? Jag tänker att det är det glada och positiva, det varma och välkomnande i gult som gör att så många tycker det är vackert, en fin färg att leva med. Samtidigt inget man sett till döds ännu. Innan vi flyttade hit var det just gult jag tänkte måla vardagsrummet i men då lyckades jag inte hitta rätt nyans och när jag kom på idén att måla vardagsrummet i samma färg som vårt hus i Australien är målat i kändes det som rätt svar. Vilket det också var, då. Men nu får vi se, kanske en nyans av gult är svaret jag letar efter?

 

12 kommentarer till “Jag målar om vardagsrummet”

 1. Josefin skriver: 21 mars 2020 kl 20:32

  Vad kul, skrev aldrig nåt på insta men min första tanke var också gult, en ganska ljus, smutsig typ vete. Har dock två förslag till jag tror skulle bli finfint – smutsig nude-rosa för en lite varmare känsla eller vad jag skulle kalla duvblågrågrön som ett svalare alternativ. Lycka till, ska bli så kul att se resultatet 🙂


 2. Astrid skriver: 21 mars 2020 kl 23:32

  Ja! Målade alla rum när vi flyttade in i vår trea förra våren. Min sons rum blev gult (Alcro ad.natur Strå). Är fortfarande så nöjd! Kan verkligen rekommendera den kollektionen färger, alla lägenhetens färger kommer ur den serien. Så fina i så många olika ljus. Även därifrån Elsas ljusgröna färg Kalk kommer från som hon målar med nu. Hoppas du landar i nåt som känns inspirerande och härligt! Kram och tack för en fin blogg!


 3. Amanda skriver: 22 mars 2020 kl 08:26

  Tänkte också gult!!
  Är något med det solbadande rummet som skulle bli så ljuvligt gult ❣️


  1. Amanda skriver: 22 mars 2020 kl 08:27

   Ps. Kolla Byggfabrikens färger!!


 4. Elin skriver: 22 mars 2020 kl 09:05

  Jag vill måla vårt sovrum i gult, men har så svårt att hitta en fin nyans! Jag vill inte ha för ljus eller pastell, utan mer svärta eller djup i på nåt sätt.Så snälla, följ upp med dina tankar och hur du hittar en fin nyans ☀️😊


 5. Clara skriver: 22 mars 2020 kl 10:19

  Så kul att så många föreslog gult 😊 Vi har just målat vårt väldigt ljusa och soliga vardagsrum gult med en färg som heter Honungsmelon från Beckers. Blev så mysigt och ombonat och väldigt varmt. Ser fram emot att se vad ni väljer för färg. Kram och glad söndag! Ps. Vill du se bild så kolla på insta: clarashus


 6. Anna-Karin skriver: 22 mars 2020 kl 13:03

  Om det blir gula väggar ser jag verkligen fram emot att få se vilka färger du kombinerar med i inredningen! I vår första lägenhet valde vi milt gula väggar i sovrummet, men jag hade otroligt svårt att hitta färger som var fina ihop med det gula och blev aldrig riktigt nöjd. Men du brukar ju alltid få till det fint, så jag ser som sagt fram emot att se hur du väljer att matcha!


  1. Anna skriver: 23 mars 2020 kl 10:13

   Det här är jag också nyfiken på! Vi hade gult i barnrummet tidigare, en jättehärlig vaniljgul nyans, och jag upplevde samma problem med att kombinera den med andra färger. Jag hade först tänkt ha trämöbler där men det funkade inte mot det gula så det blev målade möbler istället. Det vore jätteintressant med en uppföljning på inlägget med dina tankar om komplementfärger till just gult! Vad tänker du tex kring gult och olika nyanser av träfärgat? Är det en vanesak att se dem tillsammans eller finns det liksom någon objektiv ”inredningsmatematik” kring vilka färger som passar ihop?


 7. Katarina skriver: 22 mars 2020 kl 14:56

  Gult är precis lika underbar färg som svår.
  Hur kul är det i december? Lika hemsk som underbar nu under vårvinter och påsktid. Nyans? Citron klargul eller vaniljigt som helt plötsligt pga solblekning blir piss/öronvax gul.
  Jag älskar gult i klara färger på inredningsdetaljer, har tex precis köpt en ljustake från Ystad metall med citrongula glasprismor som jag älskar. Haft gula väggar i olika omgångar men aldrig mer. Sedan tycker jag en varm ton är fint. Ska bli jätte spännande att följa. Kanske ändrar jag mig😉😉😉


 8. Ida Hanssonnordicremake.com skriver: 22 mars 2020 kl 22:38

  Jotuns Humble Yellow är den vackraste gula kulören. Sådär perfekt dov men ändå fräsch, havregul med svärta 〰️


 9. hej skriver: 23 mars 2020 kl 19:41

  Måla vitt så behövs det inte målas om varje år. Ingen pik men alltså, när blev vi såna som (jag är likadan egentligen nämligen och många jag känner) behöver byta ut nåt som inte är slitet ens? Det ÄR härligt att måla om. Men är det inte lite osynk med tiden, att måla om så ofta?


 10. Lina skriver: 24 mars 2020 kl 14:58

  Gult blir säkert ljuvligt vackert men det känns inte speciellt hållbart att måla när det ju faktiskt är otroligt fint och framförallt väldigt nyligen målat. Det känns som att det trendiga är att stanna upp och låta det vara till det finns ett verkligt behov att göra om.


Dela på:
Laddar