Undrar om jag har kommit ner i riktig semestervila nu (Update: med tanke på att det här blogginlägget hette ”Update en lördag i juni” fram tills nyss så verkar jag ha svarat på min egna fråga), jag skriver det här klädd i sån där blå arbetsoverall eftersom jag egentligen ska måla om ett sovrum på ovanvåningen men jag har varit så trött idag att det känns som ögonen gått i kors och benen fyllda av bly. Hur mår ni, börjar ni känna er utvilade? Ibland kan jag känna att det är i det här helt avslappnade som trötthet plötsligt kan komma åt mig mycket mer, hinner ikapp på något vis?Dagarna flyter ihop med varandra här ute men tidiga morgonen är ändå alltid min bästa tid. Första koppen på trappen då bara jag är vaken. Efter en stund brukar nån av flickorna vakna också och så följer de med ut i trädgården en sväng. Titta till blommorna, nu har Carl Nielsen-rosen jag precis planterat slagit ut och fått massvis nya knoppar så helt kan den inte hata sin nya plats. Luktärt, blommande krasse, tagetes, tomater, zucchini och riddarsporre i en rörig men fin blandning. Även om det är frustrerande är det bra att det får skynda långsamt med det här huset och renoveringen, så många idéer som hunnit ändras och faktiskt landa mer för att det tar den tid det gör. Vi har hunnit med tusen bad de här varma dagarna som varit, och jag har hållit mitt löfte om att inte vara badkruka den här sommaren heller utan har till och med hoppat från högsta på badtornet. Min gamla Elefant-blöjväska från när Ruby var bebis funkar som strandväska numera. Tips om det här läppstiftet för övrigt - det är Mac Matte Lipstick i Velvet Teddy. Helmatt, mjukt och lent och sitter som berget hela dagen. När den här bilden togs har det klarat av en hel dag av såväl salta bad som stekt äggmackor och krispiga äpplen på stranden. Det var Rubys tur att bestämma middag häromdagen, då väljs det alltid pizza. Här en bianca med crème fraiche, fikon och lite överblivna ostar vi hade hemma och svenska ärtor. Serverades bredvid klassisk vanlig Margarita, oklart vilken som var godast. Jag bakade för ett jobb för ELLE Mat & Vin också, en fantastisk zucchinikaka med creme fraiche och färskost-frosting. Receptet finns i tidningen som är ute nu, rekommenderas varmt, den stod sig fint i flera dagar. Frida och Florens har varit här en sväng, till allas stora förtjusning. Barnen älskar Florens, han sugs upp i deras syskonskara direkt. En annan match made in heaven är de här två - Andreas och Frida är så otippat lika på så många sätt. Måste vara söder och söder grejen som flyter starkt i de där ådrorna eller nått. Det enda de absolut inte kan enas om är ifall Grotesco är genialt eller absolut katastrof men det kan man väl leva med. Middagen första dagen Frida och Florens var här, i 35 graders värme. Sea bream är nog min favoritfisk att grilla? Bara fylla med citron och örter, grilla i ett fiskhalster en stund. Funderar också på att skaffa en Muurikka, vad säger ni som har sånna - är det värt det? Har en bild av att det vore fantastiskt att kunna göra moules tex? Allt.är.så.gott. Vi äter så mycket goda grejer just nu, låt säsongen aldrig ta slut snälla. Ok, nu måste jag ta mig i kragen och måla det där rummet för ikväll ska vi titta på film och äta popcorn med barnen och imorgon får vi gäster igen. Men mer om det senare. xx