Sofia Wood
Sofia Wood har en bakgrund i mode-, konst- och designbranschen. Hon har också ett brinnande matintresse, under hösten 2019 släpps hennes allra första kokbok, ”Chez Wood – en kokbok för vardag, vila och fest”. Bloggens syfte är att vara en inspirerande plats för uppskattning av ett personligt hem, vackra ting och medveten mat. Sofia bor med sin man och tre små barn lummiga Enskede i Stockholm i en färgfylld gammal lägenhet. Tillsammans med Elsa Billgren har Sofia också trend- och livsstilspodden Billgren Wood.
Annons

Längtan efter lugnet

Min längtan efter att lugnet ska lägga sig är obeskrivlig, nästan smärtsam. Jag vill så gärna stänga ner och avsluta, reflektera över och summera året, åren, vara i nuet istället för tio andra stunder samtidigt. Och så vill jag sova. I tusen år. Djup sömn som man vaknar utvilad ur. Utan att du Selma vaknar långa stunder nätterna igenom. Älskade unge det räcker nu, det räcker.

Annons

Jag vill laga god mat som får ta tid, jag vill pussla och dricka te. Jag vill ligga i soffan med huvudet i mammas knä när hon stryker mig i håret, sådär mjukt som bara hon gör. Jag vill titta på julfilm med min svägerska, den enda andra jag känner som tycker om Love Actually lika mycket som jag gör. Jag gråter alltid till introt på Heathrow för att det påminner mig så mycket om alla gånger jag flög ensam till Australien, alldeles alldeles för liten för att göra det egentligen. En åksjuk sjuåring ensam på en internationell flygplats. Resten av filmen gråter jag till för att det är jul när den visas och det är fint och nostalgiskt.

Annons

Jag vill att det ska snöa igen så att alla ljud blir dovare, inbäddade i bomull. Jag vill att allt det blöta kalla gräset ska frysa och krasa istället för att klistra sig under mina kängor.

Men mest vill jag bara stanna upp. Stanna upp, vara i stunden. Vara med de jag älskar och inga andra. Jag vill att vi ska vara tillsammans i vårt hem, virat i vinter och lugn.

10 kommentarer till “Längtan efter lugnet”

 1. Johanna skriver: 13 december 2019 kl 21:24

  Kära fina Sofia, vila!!


 2. Ella skriver: 13 december 2019 kl 21:44

  Love actually 💕
  Har också en liten ”trea” som vaknar. Min tös är lite yngre än din men ändock. Hang in there!


 3. Ingalill Hägglund skriver: 13 december 2019 kl 22:38

  Älskade flicka jag kommer❤️


 4. Pauline skriver: 13 december 2019 kl 22:58

  Hej! Älskar din blogg!
  Kan inte du skriva lite om de presidentkandidater som är aktuella för demokraterna till nästa års presidentval och vad de står för och din bild av det hela osv? Är intresserad men otroligt oinsatt. Kram!


 5. Magdalena skriver: 13 december 2019 kl 23:35

  Så fint och poetiskt skrivet!


 6. Jessika skriver: 14 december 2019 kl 08:10

  Jag önskar dig lugn och återhämtning! 💗
  Tack för den vackraste boken och för att du var så varm när du besökte Malmö och jag fick några minuter med dig! 🌺
  ( Starstruck på riktigt!! 😊🌟)


 7. Mia skriver: 14 december 2019 kl 09:16

  Så vackert och känslosamt. Även som vuxen behöver man få ligga i sin mammas knä för att få känna sig älskad för den man är, inte för vad man gör.


 8. Johanna skriver: 14 december 2019 kl 11:01

  Vackraste jag läst!


 9. Sigrid skriver: 16 december 2019 kl 21:41

  Det här var SÅ kul och intressant att läsa!! Snälla mer sånt här!
  Kan förresten varmt rekommendera boken ”Saving Capitalism” av Robert Reich, som var secretary of labor under Clinton. Han kritiserar kapitalismen i USA och dess spelregler och gav åtminstone mig otroligt många ”aha-upplevelser” och frustrerande tankeställare. Tror du som är intresserad i amerikansk politik hade tyckt om den!


 10. Sigrid skriver: 16 december 2019 kl 21:42

  Oj då, skulle kommentera inlägget om Bernie Sanders och Joe Biden, men det blev tydligen lite fel 😉


Dela på:
Laddar
https://sofiawood.elle.se/resan-och-rad-om-farg/