Solrosor som välkommen-hösten-blomma. Jag har insett att jag tycker solrosor i korta bulliga små buketter är min favoritblomma till den tidiga hösten. Strax utanför Norrköping har min kompis Beata som har ReBloom ett fält av solrosor som är självplock, kostar 10 kr styck, öppet dygnet runt och man swishar bara. Så trevligt! Salsicciabolognese. Häromdagen blev det salsicciabolognese som jag gjorde iordning innan frukost och sedan lät puttra under lock hela vägen fram till middagen vid 18:30. Till det mjölkig burrata och en sallad på hyvlad zucchini, citronolivolja, sista tomaterna och massvis med persilja. Receptet ser ut såhär, låt det gärna puttra så länge du kan. Salsicca bolognese400 g spaghetti, bucatini eller pici2 msk olivolja3 morötter, fint hackade3 schalottenlökar, fint hackade3 stänger blekselleri, fint hackade4 vitlöksklyftor, fint hackade 300 g rå färsk salsiccia100 g tomatpuré2 dl vitt vin1 burk hela konserverade tomater (400 g) + 1 burk vatten2 dl pastavattensalt och nymalen svartpepparVärm olivoljan i en stor gryta och fräs morötter, lök och selleri tills moroten mjuknat lite, ca 5 minuter. Sänk värmen lite och rör i vitlöken.Gör ett snitt i salsicciakorvarna och dra av skinnet. Bryt köttet i små bitar ner i grytan och höj värmen. Stek tills köttet släppt ifrån sig fettet och fått fin gyllene färg.Rör i tomatpurén och fräs i 4–5 minuter. Häll på vinet och låt koka bort samtidigt som du skrapar botten av grytan med en träslev så att all den goda smaken som fastnat där släpper. Häll på de hela tomaterna och krossa dem med sleven. Fyll burken med vatten, skaka och häll sedan ner i grytan.Låt sjuda 1 timme under lock men gärna mer. Smaka av med salt och peppar.Koka pastan tills den nästan är färdig, kanske någon minut innan den är al dente, och spara lite pastavatten innan du häller av den. Rör ner pastan i såsen. Späd med lite pastavatten pö om pö samtidigt som du vevar runt pastan tills den kokat klart. Servera och toppa med massor av nyriven parmesan. Basic bitch eld. Är det min inre pyroman eller basic bitch som talar? Värmeljus i alla lyktor, helgmorgon brasan såväl som gå-och-lägga sig brasan. Just nu fyller jag hemmet med alla former av eld jag på ett tryggt sätt kan och njuter pinsamt mycket av det. Och ja, så_får_det_väl_vara! Hösten är till för ens inre basic bitch njut och mer av det åt folket säger jag bara. Nästa vecka ska jag tips om pumpkin spice latte (nej skämta det ska jag inte det är jätteäckligt) Mjölkchokladfärgade naglar. Min största beautylyx grej jag kontinuerligt gör att jag jag har gelllack på naglarna. Den här färgen heter Truffle men jag tycker den mer ser ut som högblank mjölkchoklad. Fint till hösten visst? Känns 90-tal, Julia Roberts och borstat fönat hår, mmm allt man gillar visst?