Våren är definitivt en av mina topp fyra årstider att laga mat på. Låt oss ta en titt på goda saker som langats fram på bordet! Igår gjorde jag en minismörgåstårta i ett samarbete med Elle Mat och Vin. Fylld med örtig färskost, en röra på varmrökt lax och räkor, dekorerad med krispiga grönsaker och lite ätbara blommor från balkongen. Det finns två grejer som gör en smörgåstårta bra tycker i alla fall jag - den får inte vara för brödig och man ska inte blanda kött/fisk/skaldjur utan antingen gör man den helt vego eller så kör man på fisk/skaldjur. Leverpastej, mimosa, skinka allt sånt har inget där att göra! Och ostskivor och cocktailtomater ska också hållas borta, fel konsistens i alla fall i min smak. Jag fortsätter i lite samma tema med den här lunchen. Sparris som stekts snabbt och hårt i smör, en näve frysta ärtor som slängdes i sista minuten och så några skivor gravad lax och ett pocherat 3-minuters ägg. Mycket gott och snabbt! Ett recept på mandelmjölskaka med aprikossyltsswirls. Inte helt klar med det här receptet utan måste provbaka nån gång till, den saknade liiite mer sötma. Toppgott med mandellikören i smeten och krossade digestive kex ovanpå i alla fall. Grön shakshuka på svartkål och savoykål med labneh. Vad mycket ägg det blev i det här inlägget? Värsta är att det kommer ytterligare en rätt lite längre fram. Jag gillade denna men övriga familjen tyckte nog det var lite väl grönt och föredrar vanlig shakshuka. 5+ i alla fall för att köpa koreansk torkad chili, den är så satans god och aromatisk snarare än bara stark. Gjort olivolja och citronkaka säkert 4 gånger i vår i alla fall. Selma kallar den apelsintårta och som ni kan se här i hennes portfolio på förskolan så är den även mycket enkel att baka😌 En favoritvardagsrätt, lax, grönkål och brysselkål (ännu hellre broccoli) marinerat i Miso, soya, honung och ingefära, rostat på en och samma plåt i ugnen på sen toppat med granatäpple och mynta. Räkwontons och nudlar i ingefärsbuljong med pak choi och koriander, låt mig leva på detta. Jaha, så var det ytterligare en äggrätt jag gjort, ledsen för tjatet. Äggcocotte på massa spenat, sparris och citronzest med sparris och chèvre. Förtjänar ändå att vara med trots allt!