För den som är duktig på smakkombinationer är matlagning roligare, framförallt eftersom det gör att man känner sig mer obunden av recept och istället helt trygg i att byta och ändra utan osäkerhet över vad som blir bra. Därför tänkte jag att det skulle vara roligt, och kanske användbart med ett matinlägg som inte handlar om ett recept utan om smakkombinationer och ingredienser som är lyckosamma att kombinera? Så kan du customizea det där äppelkakereceptet, lätt göra om salladen till något nytt, slänga ner nån krydda i helgbaket efter vad du har hemma eller förnya pastan så den inte blir på pricken samma som ni åt förra veckan. Äpple Jordnötsmör, Salt, varma kryddor såsom kanel, ingefära och pomerans. Russin och vanilj. Tomat Ingefära, citrussaft och citruszest, jalapeno, smör, färskost, ägg. Päron Mögelostar, balsamvinäger, belugalinser, peppriga salladssorter Kål Grädde, Citronzest, parmesan, salvia, lagerblad, feta buljonger, Ägg Ljus soja, sesamolja, lök av alla sorter, Kewpie mayo, örter Potatis Rosmarin, salvia, lagerblad, curry, senap Choklad Citrus, mint, avokado, nötter, saffran, lavendel och kardemumma Råg Choklad, Tahini, Honung Balsamvinäger Jordgubbar, tomat, parmesan Jordgubbar Balsamvinäger, basilika, citronzest, mandlar, honung, rabarber Chili Vattenmelon, honungsmelon, stenfrukter Pumpa Salvia, chèvre, muskot, kanel, cajunkryddor, färskost Sötpotatis Lönnsirap, Västerbottensost, koriander, spenat, mangold Miso Majonäs, smör, fisk, kola, choklad, nötter, svamp Morötter Färsk ingefära, tomat, apelsin, lime, mynta, rosmarin, basilika Olivolja Choklad, glass, gröt, popcorn, lagrad ost, potatis Sardeller Chili, citron, tomater, olja, rostat bröd Rosmarin Aprikos, bondbönor, brysselkål, vindruvor, smör Svamp Mejram, gräslök, citronzest, ägg, lök, fänkål Aprikos Basilika, peppar, ingefära, cheddar, kanel, koriander Och så då citronzest som i princip kan upphöjas till salt och peppar och är bra till allt och alltid passar till valfri ingrediens. Vad mer ska till på listan? Skriv i kommentarerna!