Tack för alla fina grattis och bilder som jag fått sen igår, nästan overkligt med all den här peppen och stöttningen. Idag är det äntligen fredag och jag har nog aldrig behövt ta helg så mycket som exakt idag någonsin. Vad brukar ni äta på fredagar? Jag tycker det är viktigt att göra fredagen speciell för att helgen känns så kort annars men det är ofta jag inte hinner stå och laga jättelänge heller. Så de hemma hos oss är det ofta plockbrickan som gäller på fredagar, kanske med en nykokt kronärtskocka bredvid. Finns det något godare? Jag som inte tycker om godis men verkligen gillar salta saker tycker det är den ultimata treaten. Som jag ser det finns det ett par beståndsdelar, vi kan kalla det komponenter som behövs på en bra plockbricka: Ost-komponenten. Jag vill ha två ostar i alla fall och nu när det är kallt ute ska gärna en vara varm. Serveras med honung som kanske värmts med rosmarin eller tryffel eller varför inte en grön tomatchutney som hemma hos oss förra veckan. Spår förövrigt chutneyns och andra condiments stora återkomst snart. Dip-komponenten. Det måste dippas i något gott, det är viktigt. Jag tycker om att servera en dip som är baserad på crème fraiche eller smetana men bangar inte en hederlig gräddfilsdip heller. Har ni provat göra min lökdip som finns här? Den är så god! Krisp-komponenten. Krispig och salt är två vänner som hör ihop. Jag är en stor vän av vinägerchips och letar alltid efter de starkaste men på en plockbricka passar ofta ett mer neutralt chips, såsom en lättsaltat lantchips. Jag tycker också tunna skivor rostat bröd och kex är superviktiga, men kexen får inte ha för mycket smak i sig själva. Det är också viktigt med en krispig grönsak, kanske cornichons eller frukt för fräschören. Mängd-komponenten. Färre men värre är min devis när det kommer till plockbrickor. Man behöver inte ha så många olika saker utan jag har hellre en större mängd men inte så många olika. Det hänger säkert ihop med min fobi om att servera för lite mat men visst ser det också härligt ut. Vad har ni på era plockbrickor? Show me your plockbricka och jag ska säga vem du är tycker jag nog nästan- för säger inte ens matpreferenser ofta så mycket om en som person?