Början på den här veckan och slutet på den blir varandras motsatser. I lördags körde vi ner till Andreas mamma och lämnade alla tre barnen för påsklov med farmor och sedan dess har vi varit själva hemma. Det hade inte kunnat vara bättre passat i tid för oss att vara helt själva hemma för uppsatsen har krävt exakt varje vaken sekund senaste tiden. På onsdag är det metodseminarium men på grund av alla röda dagar var det deadline för inlämning redan imorse. Helt ärligt har det varit rätt tungt fast att vårt ämne är intressant och Sara som jag skriver med har en bra plan för hur vi lägger upp allt. Well, den är i alla fall inne och jag känner nästan en fysisk lättnad i bröstkorgen.Idag är det skärtorsdag och vår påsk börjar. Farmor Inger och barnen kommer hem och strax efter kommer även Andreas bror Christian, min svägerska Anna och deras två barn och alla stannar hela vägen till söndag. Farmor och hennes man bor på hotellet på andra sidan gatan men Anna och Christian bor här och jag får min bästa tillvaro: hemmet fullt av gäster. Finns nog inget jag tycker bättre om tror jag, det är en av de enskilt bästa sakerna med flytten till Norrköping att vi umgås med vänner och familj på det här sättet numera. Så påskmenyn täcker alltså: skärtorsdagsmiddag, långfredagslunch och middag, långlunch påskafton och lunch påskdagen. Säg till om det är något ni vill ha recept på! Skärtorsdag: marockansk långkokt lammstek med aprikoser, örtolja, yoghurt och rostade grönsaker. Grekisk portokalopita - sirapsindränkt apelsin- och kanelkaka.Långfredagslunch: Picknick, grilla korv uteLångfredagsmiddag: Ragu Bianco med salvia och pappardelle. Stor grön sallad. Chokladmousse med olivolja och salt karamell.Långlunch påskafton: creme ninon till förrätt, mammas gravade lax och gubbröra, skagen och fyllda örtägg. Ugnsrostad citruslax och gurksallad med yoghurt och dill. Sotad sparris. Potatis. Mandel- och olivoljekaka med matchaglasyr.Till kvällen: ostar och charkPåskdagen: Paj - antingen med lamm eller fisk beroende på vad det finns för rester? Sallader och sånt som finns kvar.