Natten innan är alla vakna sent. Barnen leker i rummen bredvid, kommer in en stund och sitter i ett knä, visar en Rubiks kub och försvinner vidare ut i leken igen. Mellan pastan och kaffet försvinner alla vuxna med några barn var in i olika rum och det nattas i små syskonhögar. Nån vuxen somnar i de mjuka täckena men väcks tyst av någon annan en stund senare. I soffan fortsätter samtalen, ibland alla fyra i ett resonemang, ibland en och en. Det flödar sådär som det gör när man varit vänner i 10 år men ändå sällan ses. Det finns så mycket att fråga om och plötsligt är klockan 03.30. Morgonen därpå steks det pannkakor vid 08. Någon måste strax åka på en konferens i Schweiz och för första gången ska det flygas på ett och ett halvt år. Runt bordet håller alla med om att det är en obehaglig känsla att tänka att man ska krävas återgå gamla rutiner när allt har ändrats och sinnet inte längre är kvar på samma plats, på något plan. Efter gästerna gått står det en silverskål med vindruvor kvar på bordet, de kommer från farmors trädgård och är små, goda men fulla av bittra kärnor. Kanske att de framförallt är vackra, disiga som målade i ett holländskt 1600-tals stilleben. Stilla fortsätter dagen. Det sovs i soffan, någon målar en stund och i lägenheten doftar det av kaffe. En läxa är svår att förstå och vi diskuterar fakta om almens och lindens olika kännetecken. En liten nöt omgiven av en oval vinge och ett träslag som skulpturerna på regalskeppet Vasa snidades ur. Barnen väljer tomatsoppa och makaroner till middag men plommonen på köksbordet och de gröna bönorna som fyller kylen blir chèvre chaud till de vuxna. Receptet filmas och tittas på av 40 000 främlingar på Instagram, men här kommer det även till er, så det också finns i skrift. Chèvre chaud med balsamicorostade plommon och haricot verts 2 portioner 10 goda plommon Ca 2 msk vit balsamico 150 g haricot verts Zesten av 1 citron 1 schalottenlök 2 tjocka skivor chèvre, ca 170 g styck Ca 2 tsk honung 2 skivor levainbröd 2 stora nävar ruccola 1 ask krasse Olivolja Salt och peppar Dela och kärna ur plommonen. Värm en het panna med lite olivolja i och lägg i plommonen med snittytan nedåt. Ringla över balsamico och låt reducera ner till en tjock sirap. Ta av värmen och låt svalna i pannan. Trimma bönorna och stek i en het panna med lite olivolja och salt. Stek på hög värme kort tid så bönorna får fin färg men behåller sitt krisp. Ta av värmen och vänd ner zesten av en halv citron och en fint skivad schalottenlök med bönorna. Ställ åt sidan. Värm ugnen till 200°C. Lägg båda brödskivorna i en bakplåtspappersklädd form och toppa med varsin skiva chèvre. Toppa med honung och svartpeppar och baka sedan i ugnen till osten är hög, genombakad, fluffig och djupt karamelliserad på ytan. Gör en sallad med ruccola, bönor och lök. Toppa med plommon och de gratinerade brödskivorna. Toppa med klipp krasse och riv över resten av citronzesten. Avsluta med lite peppar och servera på sömniga söndagar.