Elsa och jag har skapat ett recept för Kung Markatta som var så roligt att ta fram och som jag är så stolt över att ha fått göra. Kung Markatta, som är framröstade som Sveriges Grönaste varumärke inom matvaror, har tagit fram jättegoda gröna ärtbiffar som produceras i Sverige, på vackra Österlen, och som smaksatts med mynta chili och lime. Biffarna köper man styckfrysta och steker sen dem sedan frasiga, och självklart är de ekologiska precis som hela Kung Markattas sortiment. Till ärtbiffarna ville vi göra recept som dels skulle var enkelt att göra men också krispigt, såsigt, grönt och mättande, men även flexibelt så alla runt bordet kan anpassa lite efter egna smaker och preferenser. Det slutade med att vi gjorde rostade pitabröd som vi fyllde med gröna ärtbiffar, Green Godess-dressing med krispiga salladsärtor, picklade rödkål och en krispig fänkåls och morotssallad. Alltså - det blev så himla gott, ni måste helt enkelt prova! Nåväl, här kommer receptet och vill du se oss laga det kan du även nu såhär i efterhand titta på Live Cook-alongen vi gjorde för ett par dagar sen, den finns sparad här. Grön ärtbiffs pita med green goddess dressing och krispiga grönsaker 4 portioner 8 st Kung Markatta Gröna Ärtbiffar Chili Lime 1 msk neutral olja 4 st pitabröd En näve bladspenat Green goddess-dressing 2 dl matyoghurt 2 msk olivolja 1 avokado 1 vitlöksklyfta, fint riven 250 g fetaost, smulad 1 kruka koriander 1 krukal persilja 2,5 dl bladspenat 1/2 citron, zest och saft efter smak Salt & peppar 100 g salladsärtor Snabbpicklad rödkål 1-2-3 lag 1/2 litet rödkålshuvud 0,5 dl ättika 12% 1 dl strösocker 1,5 dl vatten Fänkål och morotssallad 1 fänkålshuvud, inklusive toppar 2-3 knippmorötter 1 färsklök 1/2 citron, zest och saft 2 msk olivolja Salt och peppar Börja med att pickla rödkålen. Strimla rödkålen fint och lägg i en ren stor glasburk. Koka upp lagen så sockret smälter och häll över den strimlade kålen. Låt svalna. Kålen håller ca 1 vecka i kylen. Förbered sedan Green Goddess-dressingen. Mixa matyoghurt, olivolja, avokado, vitlök, fetaost, örter och spenat till en krämig dressing och smaksätt sedan med citronzesst, citronsaft och salt och peppar. Strimla salladsärtorna och toppa dressingen med innan servering. Hyvla fänkål, morot och lök och riv och pressa över citronzest och saft. Smaka av med salt och peppar och toppa med de späda fänkålstopparna. Stek biffarna i lite olja ett par minuter på vardera sida tills de är frasiga och djupt gyllene. Rosta under tiden pitabröden i en varm ugn och skär sedan av toppen på brödet och öppna upp. Biten av brödet man skär av är perfekt att doppa i dressingen men man kan också lägga den i botten på brödet för att försäkra sig om att det inte spricker och rinner igenom. Fyll de rostade pitabröden med Kung Markattas gröna ärtbiffar, bladspenat, pickad rödkål, krispig fänkål och morotssallad och toppa med Green-Goddess-dressingen. Njut! Fotograf: Mira Wickman