Här kommer mitt absoluta favoritrecept till vardags just nu. Sorten svamp du använder är helt upp till dig själv, jag gillar ostronskivling för att den har en bra konsistens om man steker den hårt i torr panna först, men använd vad du har. QUINOARISOTTO MED CRÈME FRAICHEIngredienser(4 PORTIONER)1 gul lök, hackad1 1⁄4 dl vitt vin3 dl vit quinoa2 liter varm grönsaksbuljong2 dl riven parmesanost400 g ostronskivling eller annan svamp, riven i bitar1 schalottenlök, hackad4 timjankvistar, repade1⁄2 dl crème fraichesalt och nymalen svartpeppar25 g smör + 2 msk olivolja att steka iSmält smör i en gryta och fräs den gula löken i ett par minuter. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt quinoan och häll därefter i den varma buljongen, 1 1⁄2 dl åt gången. Fyll på med buljong allteftersom den kokar in. Upprepa tills quinoan är färdigkokt.Ta av grytan från värmen och rör ned parmesanen. Späd eventuellt med mer buljong om quinoan känns stabbig. Smaka av med salt och peppar.Fräs ostronskivlingen i en torr stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt olivolja, schalottenlök och repad timjan. Fräs tills svampen har fått fin brynt färg.Servera quinoan toppad med svamp och ringla lite crème fraiche över det hela.Variation: Ersätt quinoan med matvete eller freekeh, en nordafrikansk typ av grönt durumvete.