Åh vad glad jag blir över all pepp i kommentarerna om bloggen, jag känner mig så varmt välkomnad! Det kommer ju vara en hel del mat här så jag tänker att det är lika bra att vi börjar med ett recept nu direkt? De här äggen med spenat och svartkål äter jag om jag har lite extra tid på morgonen, gärna om jag hunnit lämna Ruby i skolan och Otis på föris för att sen i lugn och ro fått gå hem med Selma, sätta på en kopp kaffe, lite musik och ta mig tid till det här. Ägg med spenat, svartkål och citron 1 portion 1 liter vatten 2 msk ättika (12%) 2 ägg, helst rumstempererade 1 msk olivolja + ytterligare lite till servering 2 svartkålsblad, repade och rivna i mindre bitar 1 påse spenat, 80g 1 citron, zest och saft några sockerärtor lite smörgåskrasse flingsalt och nymalen svartpeppar Koka upp vatten i en liten kastrull och dra sedan ned värmen så att det knappt sjuder. Häll i ättikan. Knäck ett av äggen i en liten kopp. Snurra vattnet med en sked för att skapa en virvel och stjälp sedan snabbt ner ägget. Fös försiktigt samman det med en sked om vitan flyter ut. Sjud försiktigt i ca 3 minuter, vattnet ska inte koka. Ta upp ägget med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper. Upprepa proceduren med det andra ägget. Fräs under tiden svartkål i olivolja tillsammans med lite salt tills den börjar mjukna och är lysande grön. Vänd ner spenaten och dra ner värmen, spenaten blir snabbt klar. Riv över zesten av hela citronen och pressa över saften av halva. Smaka av med salt och peppar. Servera äggen på en bädd av spenat och svartkål, toppat med några ärtskidor, lite krasse, ytterligare salt och peppar och lite extra ringlad olivolja.