Här kommer tips på ett väldigt enkelt sätt att sätta guldkant på en efterrätt! Jag blev nämligen tillfrågad av Baba Succo, de italienska veganska sorbetglassar som görs på frukt och grönsaksjuice om jag ville hitta på något roligt med dem, helt fria recept-tyglar! Det ville jag ju såklart så därför har jag tagit fram de här tre recept-tipsen som vem som helst kan göra. Jag tycker det känns så himla fint att servera något så enkelt som en isglass efter en härlig middag, men att de då skulle vara fint fixade med omtanke och öga för detaljer. Fänkål och äppelglass med koksmjölksganache 4 glassar 4 Baba Succo Fänkål & Äpple-glass 1/2 dl vit choklad 1 msk kokosmjölk Hacka chokladen fint och smält över ett vattenbad. Värm samtidigt kokosmjölken tills den är rykande het och rör sedan ned i den smälta chokladen. Rör tills du har en slät, glossig ganache. Låt svalna till rumstemperatur och ringla sedan över de frysta glassarna. Moringaglass med syrensirap och ätbara blommor 4 glassar 4 Baba Succo Moringa-glass 3 msk syrenblommor 1,5 msk socker 1/2 dl vatten För ganering: 2 msk blandade ätbara blommor såsom syren, viol eller torkad blåklint Plocka och rensa 3 msk syrenerna och lägg i en liten kastrull tillsammans med socker och vatten. Sjud försiktigt tills sirapen har tjocknat, ca 5-6 minuter. Häll upp i en liten ren glasburk, låt svalna. Pensla glassarna med syrensirap och strö sedan över ätbara blommor såsom fler syrener, violer eller torkad blåklint. Sicily Lemon-glass med hyvlad citron och mynta 4 glassar 4 Baba Succo Sicily Lemon 1 stor ekologisk citron 12 myntablad Till det här receptet behöver du en mandolin eller en väldigt vass kniv. Skrubba citronen ren och hyvla sedan citronen det allra tunnaste som går. Tanken är att man äter citronskalet sedan så det är viktigt att man varken slarvar med att skrubba rent citronen eller att hyvla den tunt. Fäst citronskivorna mot glassen och tryck snabbt dit myntabladen. Vätskan i citronen kommer frysa mot glassen så man får vara lite snabb.