Ibland (igår) när jag hittar på receptet (det här receptet) går det till såhär i min hjärna: Mmmm vad fint det är med marängpaj när man ser den i genomskärning. Tänk om den skulle smaka kokos? Som ett kokosmoln! Ooh tänk om det skulle vara en len bakad custard som också smakade kokos under marängen? Mmm tropisk karamell är din vän. Mmm gott med ananas till, som en karamelliserad pina colada! Nu är allt väldigt mjukt - finns det nått sätt jag kan skippa vanlig pajdeg och få nått knaprigare och saltare till? Ohh jag vet chessecakebotten fast med havrekakor? Flingsalt i också. Bra bra. Nej vänta - kan jag få in Dulce de Leche i detta på något sätt också?? Et voila, här kommer receptet på min kokosmarängpaj med karamelliserad ananas! Mina grannar som fick halva pajen hälsar att den är godare än god så eftersom jag har flera källor på detta kan jag med säkerhet säga att du bör testa baka den här pajen i helgen Kokosmarängpaj med karamelliserad ananas Till det här receptet behöver du 1st 20 cm form med löstagbar botten, termometer, elvisp och brännare Botten: 300 g havrekakor (kan ersättas med Gigestive) 125 g kokoslja en generös nypa flingsalt Fyllning: 200 ml grädde 150 ml kokosgrädde 2 ägg + 1 äggula 40 g ljust muscovadosocker 1 dl dulce de leche Karamelliserad ananas: 1 mogen ananas (kolla genom att dra i de inre bladen i toppen av ananasen, lossar de lätt är ananasen mogen) 1 dl ljus sirap Italiensk maräng: 4 äggvitor 50 g vatten 210 g strösocker 2 msk stora rostade kokos flakes Gör såhär: Värm ugnen till 175°C. Klä botten på din form med bakplåtspapper. Krossa kakorna fint. Smält kokosoljan och bland med kaksmulorna och salt. Stjälp ner smulorna i formen och tryck ut till en jämn botten och minst ca 2 cm upp på sidorna. Det är viktigt att få en hög nog kant runtom eftersom det ska hålla fyllningen sen. Baka i ungen i 10 minuter och ta sedan ut för att svalna. Värm grädde och kokosgrädde i en kastrull tills det är rykande hett. Vispa under tiden äggen, den extra äggulan och muscovadosockret fluffigt och ljust. Vispa ner grädden i äggsmeten i en tunn stråle och kontrollera att sockret har löst upp sig helt. Sänk ugnsvärmen till 140°C. Bre försiktigt utett tunt lager dulce de leche i botten på pajen. Häll sedan försiktig över smeten tills det fyller pajskalet hela vägen upp till toppen. Baka i ugnen i ca 45-50 minuter eller tills smeten stelnat, det går bra att den är lite mjuk i mitten fortfarande. Skala och skiva under tiden upp ananasen i tunna skivor och stek den långsamt i sirap tills den är mjuk, mörkgul och aromatisk. Ställ åt sidan och låt svalna. Ta ut pajen och låt svalna helt. Det går alldeles utmärkt att förbereda pajen fram till det här steget nån dag eller två i förväg. Gör italiensk maräng genom att koka vatten och socker till det når 121 grader. Börja vispa äggvitorna till ett hårt skum när sockerlagen nått lite drygt 100 grader. I en tunn stråle, vispa sedan i sockerlagen i äggvitorna på högsta hastighet och fortsätt vispa till en fast bland maräng tills smeten svalnat, Skeda upp på pajen i mjuka molnoch bränn på med en gasolbrännare. Toppa med kokosflingor och bränn på ytterligare litegrann. Servera tillsammans med ananasen och njut!