Godmorgon söndag! Vad har ni för er denna kyliga men ganska soliga morgon? Innan jag sätter mig för att skriva klart mitt manus (om det så är det sista jag gör) vill jag bara tipsa om en väldigt enkel men god sak vi åt igår som passar perfekt som söndagsmiddag. Nämligen en tomatsås inspirerad av Marcella Hazans ikoniska tomatsås som ni säkert sett och provat. Marcellas tomatsås gå ut på att man kokar tomater, helst färska, med lökhalvor och smör. Den är god och ren i smaken men själv föredrar jag ofta lite djupare tomatsåser och gärna med mer rostade toner. Så jag provade att baka hela konserverade tomater med lökhalvor och vitlöksklyftor tills de blivit lite fint sotade och pressade sedan lökarna genom en sil för att reda tomatsåsen med. Det var blev så gott - och megaenkelt, skötte i princip sig själv. Testa! Lite senare idag kommer det upp ett jättefint Hemma-hos som en samarbetspartner gjort hos oss, vi ses då också! Alright, in i skrivdimman. Hörs! Rostad enkel tomat och löksås 4 portioner 400 gr pasta, jag använde Pici 2 burkar hela konserverade tomater (à 400 gr) 3 schalottenlökar, halverade 4 vitlöksklyftor 3 msk olivolja En nypa chiliflakes Salt & peppar 2 burrata-ostar Parmesan och peperoncinoolja till servering Värm ugnen till 170°C. Häll tomaterna i en stor ugnsform och mosa lätt med händerna eller baksidan av en slev. Lägg i lökhalvorna med sittytan uppåt och strö ut de hela vitlöksklyftorna. Ringla över olivolja, chili och en generös mängs salt och svartpeppar. Baka i ugnen i en timme, tills löken är mjuk som smör och både den och tomaterna har fått fin sotad färg fläckvis. Fiska upp löken och vitlöksklyftorna och pressa genom en finmaskig sil till en len puré och rör ner i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta al dente och vänd ner direkt i tomatsåsen. Toppa med finriven parmesan, lite peperoncinoolja och en halv burrata-ost.