Det kom en rolig fråga som jag tänkte vi startar den här fredagen med: Jag har ett förslag till ett blogginlägg som är lite till motsatsen om vad du skriver om: mat du INTE äter! Vad är din hat-mat?! Mat du ”ser ned på” (om man nu kan göra det hehe). Ett inlägg som dissar viss mat helt enkelt! En sak som inte riktigt framkommer här kanske, eller i podden heller eftersom jag ofta pratar ganska, tja sävligt, är att jag har tusen åsikter hehe. Alltså tycker något om det mesta och kommer fram till det snabbt. Elsa brukar skratta åt det när hon skickar mig bilder på saker från loppisar och jag svarar NEJ innan bubblan med de tre prickarna omvandlats till ett vad tror du om denna? Jag brukar skylla på att det är min välkalibrerade magkänsla, att det är därför jag vet vad jag tycker så snabbt men det är nog mycket också en ursäkt för att jag är rätt opinionated. Ok vi börjar. Vi kan börja mjukt med de som vi har koncensus kring, de som inte är något att uppröra sig över: minimajs, vattenkastanjer och frysta mixgrönsaker är oätligt. Detsamma gäller paprika - samtliga färger så när som på möjligtvis en iskall krispig skiva på en ostmacka. Men annars nej och absolut aldrig, aldrig i form av stora bitar varm paprika. Paprikahatet tar sig uttryck i sin grövsta form i paprikapulver, och rökt paprikapulver, tex spansk pimenton. Det kan jag känna om det är en knivsudd av i en rätt och tycker det är absolut fruktansvärt. Fruktansvärt är också vegoprodukter. Hata mig inte nu, men vegokorv, vegoburgare, vegopastej, fejkon?! Nej. Nej bara nej. Det är inte gott, ät kött eller ät inte kött men ät inte låtsaskött? Det finns ju massor med goda saker som är vegetariska av sig själva? När jag gick på Waldorf och mina kompisar berättade upphetsat om om en ny vegopastej som nästan smakade pastej kändes det som jag var i the Matrix och såg en helt annan verklighet. Nej det smakar inte pastej, ät nått annat istället och kom över det. Vegofärs är väl den som kommer lindrigast undan men det är också rätt menlöst, bara en konsistensgivare. Ok, nu är vi djupt i den impopulära träsket men vi måste också prata konservatism generellt. Jag är inte en vän av att man ska knasa till bra, goda rätter generellt. Alltså snälla, håll linserna och bönorna utanför såserna där de inte hör hemma, tex en klassisk bra tomatsås. Ja, jag är Leif Mannerström här. Men den behöver inte linser! Linser ska vara i linsrätter! Generellt svårt för baljväxter i kombination med pasta, konsistenserna är jobbiga ihop. Mjöliga bönor och pasta är obehagligt att äta, så nu sa jag det. Tångkaviar trodde jag att jag ogillade starkt men där hade jag fel, fick det serverat på en snitt nyligen och det var helt ok. Men det jag hatar allra allra mest. Det värsta jag vet. Något som jag faktiskt inte kan äta. Falafel. Nej, nej, nej det är omöjligt. Jag har aldrig gillat det, men efter en incident när jag var gravid med Otis är det omöjligt, för till skillnad från allra annat, från minimajs till vegokorv och linsfyllda pasta pomodoro som jag av artighet självklart skulle äta utan att röra en min om det serverades, så går det inte med falafel. Ledsen Malmö. I’m sorry I can’t don’t hate me-