Hur går det med julmenyerna? Behövs det inspiration? Jag ska laga några rätter från boken i Nyhetsmorgon på TV4 nu på morgonen och rätterna jag gjort går lite under parollen - i ett annorlunda år är en lite annorlunda meny på sin plats. Jag tänker helt enkelt att de allra flesta av oss vill skala ner lite i år, fokusera på enbart det som är absolut godast men sen skippa det som kanske bara hängt med av farten tidigare år. Och framförallt vill vi göra mer rimliga mängder, anpassat efter mindre sällskap som också innebär färre dagar av att gå och karva på samma rester om och om igen. Och där finns ett fönster. Men den nostalgiska behöver inte oroa sig, det klassiska finns där också. Citrusen, kålen, dillen, osten. Massor grönt och lite fisk. Nya inslag och med lite tur, nya klassiker. (Jag säger bara: missa ej kronärtskocks-crème brûlée om det så är det sista du gör) 08.50 är jag med första gången, sen 09.20 och så runt 09.50 när programmet avslutas . Hoppas vi ses!🤍