Jag lovade att jag skulle börja lägga upp alla söndagsrecept från mina Stories här och nu kommer det första. De kommer ligga både kategorin Mat såsom alla recept gör här på bloggen, men också i en ny kategori som heter Söndagsrecept. Just det här receptet har jag sett göras mycket de senaste veckorna, ni ska veta hur glad jag blir när ni lagar maten. Jag serverar pocherade ägg till men det fungerar precis lika bra att ersätta med nästan lite vad som helst, från stora vita bönor, en bit ugnsbakad fisk, kyckling, eller bara lite mer fetaost om man känner för det. Detsamma gäller örtoljan, i grundreceptet är det i princip en gremolata men för dig som har ramslök nu - använd det, har du basilika, använd det. Ni förstår grundidén, det är superflexibelt och anpassningsbart. Vill du se rörligt hur varje steg går till gör du det här. Från om med imorgon och framåt kommer jag börja lägga upp recepten här samma dag som de kommer ut, och sakta jobba mig bakåt i arkivet samtidigt. Och just det! Provar ni att göra receptet och gillar, gör förändringar eller förbättringar, skriv här! Det är det som är så roligt med att lägga upp recepten på Instagram, att det är sån direktkommunikation hela tiden, det vore så trist om et försvann för att jag lägger upp recepten här. Hörs sen! x Krossad rostad potatis med fetaoströra, örtolja och pocherat ägg 4 portioner 1,1 kilo små fina potatisar 300 g fetaost 2 dl grekisk yoghurt 2 citroner 1 msk vitvinsvinäger 1 dl bladpersilja 1 vitlöksklyfta 4 ägg 2 msk ättika 12% Olivolja Salt & Peppar Värm ugnen till 250°C. Skölj och skrubba potatisen om det behövs men skala den inte. Koka potatisen mjuk. Gör under tiden fetaoströran. Smula fetost och rör ihop med yoghurt och nån matsked olivolja. Riv i zesten av en citron och pressa i fetaosten tillsammans med vinäger. Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt. Ställ åt sidan. Nu är nog potatisen klar, så häll då av den. Lägg upp potatisarna på en ugnsplåt och krossa lätt och platta till med baksidan av en slev. Ringla över generöst med olivolja, salt och peppar. Baka potatisen i ugnen tills den är djupt gyllene och ordentligt krispig ca 15-20 min. Mortla eller mixa persilja med vitlök, lite olivolja, 1/2 citron och salt. Späd med olja om örtpastan känns för tjock. Ställ åt sidan. Värm vatten och ättika i en liten kastrull och dra ned värmen precis innan det börjar sjuda. Pochera äggen genom att knäcka dem ett i taget i en liten kopp. Snurra vattnet med en sked för att skapa en virvel och stjälp sedan snabbt ner ägget. Fös försiktigt samman det med en sked om vitan flyter ut. Sjud försiktigt i cirka 3 minuter, vattnet ska knappt koka. Ta upp ägget med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper. Upprepa proceduren med resten av äggen. Lägg upp potatisen, skeda över fetaoströra och riv citronzest över allting. Lägg på äggen och ringla generöst med örtolja över fatet. Servera med resterande fetaoströra.